تحلیل پویانمایی آقای فاکس شگفت انگیز بر اساس رویکرد چندوجهیت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه جستارهای زبانی، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_LRR-9-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر شیرینی

دانشجوی دکتری زبان شناسی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

مریم السادات غیاثیان

دانشیار زبان شناسی و زبانهای خارجی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

علی افخمی عقدا

استاد زبان شناسی دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمدرضا احمدخانی

دانشیار زبان شناسی و زبانهای خارجی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

این نوشته به واکاوی ماهیت و کارکردهای ایدیولوژیک سینمای هالیوود در پویانمایی آقای فاکس شگفت۔ انگیز، محصول سال 2009 برای رده سنی کودک و نوجوان، با بهره گیری از رویکرد نوین چندوجهیت می پردازد. هدف اصلی پژوهش تبیین راهبردهای گفتمان مداری است که به مدد آنها سواد بصری و به تبع آن نظام اندیشگانی بینندگان فیلم همسو با گفتمان جهانی سازی و بایسته های آن، مثل مصرف گرایی و نفی ارزش های بومی و ملی، سامان می یابد. چندی است گفتمان جهانی سازی در صدد ایجاد پیوند میان کودکان، فرهنگ مصرف گرایی و سینمای هالیوود است. به همین خاطر با تمرکز بر مسایلی چون جهانی سازی و مصرف گرایی، و بازیگران این عرصه، در صدد پاسخ گویی به این سوالات هستیم. بازنمود هویت فرهنگی از طریق سازوکارهای چندوجهیت چگونه است رابطه بین چندوجهیت و تجربه زیست جهان چگونه است بازنمودهای چندوجهی چگونه شخصیت های ارایه شده و مجازی را به قهرمانان زنده و واقعی تبدیل میکند کارآمدترین وجه های ایدیولوژی ساز در تجاری سازی سینمای هالیوود چیست یافته های این پژوهش با بهره گیری از جوهره انتقادی چندوجهیت، نشان دهنده کارکردهای ایدیولوژیک مستتر در پویانمایی هاست. با رمزگشایی از دوگانه ما انسان ها، غربیها) و آنها (حیوانات) نشان می دهیم که مشکلات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جوامع غیرغربی - که حیوانات نمایندگان آن هستند - چگونه بازنمایی می شود. برای رسیدن به آرمان شهر موعود غرب، حیوانات چگونه با اقرار به ضعفها و نداشته های خود پذیرای فرهنگ غربی می شوند؛ و مهمتر اینکه، چگونه بینندگان با همذات پنداری با حیوانات، با آنها ابراز همبستگی و همدلی می کنندهمه این فرایندها مستلزم مشروعیت بخشی به گفتمان سینمای هالیوودهستند که بادست کاری سوادبصری بینندگان فیلم محقق می شود

کلیدواژه ها

پویانمایی،جهانی سازی،سینمای هالیوود،سوادبصری،چندوجهیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.