بررسی تاثیر دماهای مختلف نگهداری برعمرمانده گاری دو رقم گریپ فروت مارش و ردبلاش

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هشتمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF08_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته سلاجقه

پژوهشگر، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان

داوود درویشی

استادیار پژوهش، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران

چکیده

با توجه به این که سطح زیر کشت گریپ فروت در استان کرمان بالا است ، نظر به داشتن خاصیت دارویی قابل ملاحظه وحساس بودن آن به سرما زدگی بایستی در دمای مناسب برای کنترل این عارضه نگهداری شود، در راستای این موضوع ازتیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر میزان کاهش حساسیت دو رقم گریپفروت مارش و ردبلاش به سرمازدگی در دمای پایین واثر آنها بر روی عمر انباری ارقام گریپفروت این تحقیق انجام گردید. میوه های دو رقم گریپ فروت به نام های مارش و ردبلاش پس از برداشت با استفاده از تیمارهای شامل قارچ کش، گرما درمانی، واکس، پوشش پلی اتیلن و تیمارهای ترکیبیآنها مورد آزمایش قرار گرفتند ودر سه دمای 4، 7 و 11 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 0/1%- 58 بمدت سه ماهنگهداری شدند. تیمار ترکیبی قارچ کش + گرمادرمانی+ پوشش بعنوان بهترین تیمار و در بین دو رقم ذکر شده رقم ردبلاشبعنوان بهترین رقم جهت کنترل سرمازدگی شناخته شدند. تیمارهای گرمادرمانی، قارچ کش و واکس بطور معنی داری میزانآلودگی میوه ها را به انواع اسپرژیلوس و کپک های آبی و سبز انواع پنی سیلیوم کاهش دادند. اثر دماهای نگهداری بر رویتغییرات آب دهی میوه گریپ فروت خیلی معنی دار نبود.از آنجاییکه تیمار ترکیبی گرما درمانی+ قارچ کش+ پوشش پلی اتیلن در کنترل بیماری های گونه های پنی سیلیومی،اسپرژیلوس و اروینیا جلوگیری از کاهش وزن میوه ها کاملا موثر و از طرفی از نظر اقتصادی نیز در مقایسه با سایر تیمارهایمذکور قابل توجیه بود. برای استفاده جهت انبارداری ارقام گریپ فروت توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

گریپفروت، پوشش پلی اتیلن، قارچ کش ایمازالیل، گرمادرمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.