نوآوری مدل های کسب وکار، تحقیقات گذشته وحال، مسیر تحقیقات آینده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: IMESC03_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین نیک بین

دانشجوی دکتری توسعه کارآفرینی

علی داوری

استادیار دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران

علی بدیع زاده

استادیار دانشکده مدیریت وحسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

غلامحسین حسینی نیا

استادیار دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران

چکیده

در حالی که واژه مدل کسب وکار استفاده گسترده ای را درجامعه عملی کسب کرده است، ادبیات علمی بر روی این موضوع با ابعاد و مرزهای ساختاری متناقض، پراکنده وسردرگم است. یک مدل کسب وکار موثردر سازمان به عنوان هسته اصلی است که عملکرد هر سازمانی را توانمند می کند.نوآوری مدل کسب وکار به عنوان راهی برای مدیران و کارآفرینان به منظور خلق وتخصیص ارزش به ویژه در زمان تغییرات اقتصادی است. سازمان ها، نوآوری در مدل کسب وکار را به منظور دستیابی به یک فرصت برای ساختن مزیت رقابتی پایدار در نظر می گیرند. به طور مکرر سازمان ها به دنبال روش های جدید عملیاتی هستند که ازفرصت ها برای بهبود موقعیت رقابتی و بدست آوردن مزیت رقابتی استفاده نمایند. راه های متنوعی برای رسیدن به این هدف وجود دارد، یکی از این راه ها بازمهندسی مدل های کسب وکار قبلی است که پیاده سازی راه حل های نوآورانه برای استفاده در مدل های کسب وکارمنجر به بهبود خلق ارزش می شود.یافته ها نشان داده است که انواع نوآوری های مدل های کسب وکار با ویژگی ها و چالش های خاص خود متنوع می باشند. نوآوری مدل کسب وکار نه تنها به طور فزاینده ای به علت افزایش رقابت جهانی اهمیت پیدا می کند، بلکه به علت چالش های بی شمار موجود در تیوری و در عمل است که با اهمیت می شود. در این مقاله ضمن بیان مفاهیم مرتبط و پراکنده برای معرفی مدل کسب وکار و نوآوری، برمفاهیم و تحقیقات نوآوری مدل های کسب وکار تاکید شده است و در خاتمه به پیشنهاداتی برای مسیر آینده تحقیقات علمی نوآوری مدل های کسب وکار اشاره شده است.

کلیدواژه ها

مدل کسب وکار، نوآوری، نوآوری مدل کسب وکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.