بررسی اثرات هنرمندانه موسیقی بر سلامت جسمی، ذهنی و عاطفی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی روانشناسی ، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر پاشا

دکتری تخصصی،استادیار و عضو هییت علمی دانشگاه، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل،بابل، ایران

چکیده

اهداف: مقوله هنر از ابزارهای راهبردی موثر در بهبودبخشی سلامت روانی و جسمی است. فعالیتها و تولیدات هنری مخصوصا موسیقی همواره به دلیل نقش روانکاوانه و درمانگرشان مورد تاکید فراوانی بوده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثرات هنرمندانه موسیقی بر سلامت جسمی، ذهنی و عاطفی انجام گرفت. روش پژوهش: اطلاعات این بررسی با جستجوی مقالات متعدد از سایت های مختلف اینترنت در طی سالهای 1370 تا1396 گردآوری و مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: موسیقی درمانی یک فرآیند فعال بوده است. محرکهای صوتی موزون از طریق آزاد سازی آندروفین در تسکین درد و شادی نقش موثری داشته است . موسیقی و همچنین موسیقی معنوی سبب کاهش شدت درد زایمانی شده است. بهبود بیماریها، افزایش توانایی تمرکز و هوشیاری، بهبود عملکرد ذهنی، القاء آرامش جسم و روان و ایجاد سلامتی در روح و روان انسانها با موسیقی درمانی به همراه بوده است. هنر موسیقی سبب کاهش وضعیت بحرانی بیماران بستری در بخش آی سی یو ، بهبود مهارتهای حرکتی در افراد عقب مانده، درمان ناتوانیهای یادگیری در افراد با آسیب های شنوایی، بینایی و گفتاری شده است. اعجاز موسیقی درمانی در درمان معلولیت های ارتوپدی به صورت چند منظوره مشتمل بر تقویت ظرفیت های حیاتی، احساس کامیابی و رضایت، ارزش شخصی و تقویت رشد اجتماعی بوده است. تاثیر موسیقی در سالمندان بصورت بهبودبیماری آلزایمر و زوال کارکرد جسمی و ذهنی، اختلالات فکری و بدنی بود. موسیقی با افزایش هورمون اندورفین و کاهش هورمون های استرس زا سبب بهبود و تقویت سیستم ایمنی شده است. آثار مثبت موسیقی در کودکان به صورت تعدیل رفتارها، و کاهش مشکلات رفتاری بوده است. نتایج: نظر بر فواید موسیقی درمانی در ابعاد چندگانه بهبود ارتباطات، رشد درجات ادبی، تحریک تواناییها، رفتاردرمانی، کنترل درد و مشکلات جسمی و ... ، لذا توجه ویژه به آن در جهت تدوین برنامه های راهبردی جهت ارتقا سلامت جسمی و روانی افراد از جانب مسیولین ضرورت می یابد.

کلیدواژه ها

هنر، موسیقی، سلامت جسمی، سلامت روان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.