اعتبار سنجی اسناد الکترونیکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مدیریت و مهندسی /مقدماتی
  • کد COI اختصاصی: ICOCS01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 957
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین علی احمدی جشفقانی

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

محمدهادی مجتهد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

اکرم اب نیکی

چکیده

در دنیای کنونی با گسترش حوزه فناوری اطلاعات در تمام ابعاد زندگی بشر حوزه های مختلفی از جمله نظام های حقوقی و مالی هم تحت تاثیر این فناوری قرار گرفته است. استفاده از داده پیام ها در فضای سایبر گسترش یافته است. علیرغم دشواری انتساب داده پیام و احراز اصالت آن، قانون گذار ایران ارزش اثباتی این دلایل را در قوانین مختلف از جمله قانون جرایم رایانه ای و قانون تجارت الکترونیکی پذیرفته است و صحت داده پیام ها در محاکم مورد قبول واقع گردیده است. با این حال در زمینه جمع آوری و استناد پذیری ادله الکترونیکی داده پیام و اسناد الکترونیکی، نظام حقوقی ایران با چالش هایی روبه رو است و برای این چالش ها ارتقای سطح دانش فنی در شیوه های جمع آوری، مستند سازی و ارایه ادله الکترونیکی موثر می باشد. در این پژوهش چالش انتساب اسناد الکترونیک، شرایط احراز اصالت اسناد مجازی از سوی مراجع قضایی و ادعای جعل اسناد دیجیتال بررسی می شود.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، اسناد الکترونیکی، داده پیام، دادگاه های ایران، ادله اثبات دعاوی، ادعای جعل، اصالت سند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.