بررسی مشکلات کلیدی در تحقق حکمرانی مطلوب منابع طبیعی و محیط زیست با رویکرد میان رشته ای
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی
- کد COI اختصاصی: GPPCONFERENCE01_098
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 943
نویسندگان
چکیده
بقول استروم هدف اصلی حمکرانی مدرن رسیدن به یک نظم درونی و سازگاری انگیزشی درونی با حداقل نیاز به ناظمان بیرونی در جهت گسترش و تحقق آزادی و کرامت انسانی بوده است . بنابراین هر نوع خط مشی گذاری که سبب گسترش نقش دولت در عرصه های مختلف از جمله منابع طبیعی و محیط زیست گردد با مبانی حکمرانی مدرن ناسازگار خواهد بود. لذا بررسی این مهم که جایگاه و مشکلات حکمرانی منابع طبیعی و محیط زیست چیست مقوله مهمی است . تخریب بی رویه منابع طبیعی و محیط زیست بخش عمده آن توسط رفتار نابخردانه انسان ها شکل می گیرد که نمونه بارز آن در قالب پدیده هایی چون سیل و خشکسالی بروز می کنند و با توجه به محدود بودن منابع مالی و انسانی دستگاههای دولتی، لزوم جلب مشارکت بهره برداران در مدیریت بهینه و پایدار از این منابع را دو چندان می کند. این روند تخریبی به دلیل گوناگون ، فرایندی است که از کنش متقابل میان انسان و طبیعت نشات می گیرد. بهبود این وضعیت از سویی به توسعه و ترویج فن آوری مناسب نیاز دارد و از سویی تزریق این دیدگاه که پیشگیری و یا کاهش سیل و خشکسالی و سایر بلایای طبیعی که علل مختلفی دارد٬ لزوما با نگاه صرف فنی به سر انجام نمی رسد و هر گونه حرکتی در این زمینه مستلزم به کارگیری اصول حکمرانی این منابع به لحاظ ماهیت فرابخشی و توجه به شکل بندی های نوین و ادغام شده مدیریت پایدارعرصه های منابع طبیعی و محیط زیست است .لذا در این مقاله هدف کلی نشان دادن ضرورت نگاه میان رشته ای با رویکردی جدید می باشد و دراهداف اختصاصی بیان مفاهیم مشارکتی در منابع طبیعی و محیط زیست و توسعه انسانی پایدار از دیدگاههای مختلف و روند منتهی به این دیدگاهها و سیر تطور مشکلات این بخش بیان و مورد توجه قرار گرفته است از جمله بررسی میزان توجه به مشارکت مردم در طرح های اجرا شده و بررسی و اولویت بندی میزان موانع و مشکلات موجود در راه حکمرانی منابع طبیعی و محیط زیست می باشد .همچنین با بهره گیری از نظرات ذکر شده و تجارب میدانی محقق این نوشتار سعی شده است تا ضرورت توجه به عوامل کلیدی در تحقق حکمرانی مطلوب منابع طبیعی و محیط زیست بیان گردد. این تحقیق از نوع کاربردی و به روش توصیفی ، همبستگی انجام گرفته است . جامعه آماری تحقیق شامل 63 نفر از مروجان ، محققان و کارشناسان منابع طبیعی و محیط زیست استان سمنان می باشد. روش نمونه گیری در تحقیق حاضر بصورت سرشماری بوده است و برای جمع آوری اطلاعات از دو روش عمده یعنی روش کتابخانه ای ، اسنادی و میدانی استفاده گردیده است و تنها وسیله مورد استفاده در تحقیق پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شده است .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.