مدلسازی فرایند تبدیل متان به گاز سنتز درحضور دی اکسید کربن برروی کاتالیست پلاتین با استفاده از نرم افزار CHEMKIN

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCCEESLAMSHAR01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام غلامی نژاد

مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

محمد حقیقی پراپری

مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

نادر راحمی

مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

سمیه اللهیاری

مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

ترکیب مونواکسید کربن و هیدروژن که به عنوان گاز سنتز شناخته می شود به عنوان خوراک اولیه، د رتولید محصولات متنوعی چون سوخت مایع و آمونیا و ... کاربرد دارد. تکنیکهای مختلفی برای تولید گاز سنتز وجود دارد. یکی از این تکنیکها ریفورمینگ خشک است که در آن دو ترکیب دی اکسید کربن و متان به گاز سنتز تبدیل می شوند دی اکسید کربن به عنوان یکی از عوامل تخریب محیط زیست و متان به عنوان اصلی ترین جزء گاز طبیعی به مقدار فراوانی در جهان وجود دارند. بنابراین اهمیت ریفورمینگ خشک در تبدیل کردن دی اکسید کربن و فراوانی مواداولیه و نیز کاهش هزینه تولید گاز سنتز نسبت به سایر روشهاست این مقاله در مورد مدلسازی و بررسی ترموسینیتیکی ریفورمینگ متان به گاز سنتز در حضور دی اکسید کربن در بستری از کاتالیست پلاتی ( درحدود 400 گرم) در درون راکتور پلاگ، در گستره دمایی 1200-700K و فشار متفاوت 1 و 10 بار و با نسبت های متفاوت دی اکسید کربن به متان که با استفاده از نرم افزار CHEMKIN 4.1 شبیه سازی شده سپس حالت بهینه برای این واکنش بدست آمده است در مورد شرایط بهینه ترمودینامیکی چون واکنشهای ا صلی تبدیل متان به گاز سنتز در حضور دی اکسید کربن در دمایی بالاتر از 900K انجام می گیرد از لحاظ ترمودینامیکی این دما پیشنهاد شده است اما در مورد شرایطی سینیتیکی که ازنرم افزار حاصل شد شرایط بهینه به این صورت است که فشار درگستره پایین و کمتر از 5 بار و دما در محدوده 1000-800K و با نسبت مولی دی اکسید کربن به متان حدود 1 تا 25/1 است.

کلیدواژه ها

مدلسازی سینیتیکی، گاز سنتز ، تبدیل متان و دی اکسید کربن، کاتالیست پلاتین، CHEMKIN

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.