بررسی و کنترل خوردگی شینه های ژنراتور واحدهای نیروگاه شازند

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCCEESLAMSHAR01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا میرعشقی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی ، رئیس قسمت شیمی نیروگاه شازند

حمیدرضا مددی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی، رئیس اداره ازمایشگاه شیمی نیروگاه شازند

مرتضی رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، رئیس اداره شیفت شیمی نیروگاه شازن

چکیده

امروزه در سراسر دنیا تعداد بسیار زیادی استاتور وجود دارد که با سیستم خنک کننده آبی بهره برداری می شوند و ساعات بهره برداری موفق زیادی دارند. درهر نیروگاهی تجهیزات با ارزشی چه از نظر بارمالی و چه از نظر کارایی وجود دارد که یکی از این تجهیزات ، ژنراتور هر واحد می باشد. در صورت عدم کنترل فاکتورهای شیمیایی آب این سیستم خنک کننده، شاهد افزایش کنداکتیویته و خوردگی شینه ها که عموما از جنس فلز مس می باشند خواهیم بود. اساس خوردگی مس و مکانیزمهای انباشتگی اکسیدهای آن متاثر از غلظت اکسیژن محلول، pHآب، مقدار مس محلول و دما است. که نرخ خوردگی مس برای رژیم های مختلف شیمیایی متفاوت است. در سیستم آب خنک کننده استاتور عموما جداسازی اکسیدهای مس از سطوح مس اتفاق می افتد ترکیبات جداشده به شکل رسوبات قرمز متمایل به قهوه ای CU2O یا رسوبات سیاه CUO می باشند که بوجود آمده اند و هریک از این رسوبات وابستگی مستقیم به مقدار اکسیژن محلول آب دارد. افزایش کنداکت مبین اشباع رزین های ستون و بالا رفتن ، نشانه گرفتگی بستر میکسبد بخاطر اکسید مس ( فرم ذرات نامحلول) می باشد که تعویض رزین ها را بدنبال دارد. توقف درین و آبگیری های مکرر باعث تثبیت شدن مقدار مس محلول و در نتیجه کاهش سرعت خوردگی شده که بعد از تنظیم غلظت اکسیژن و ایجاد لایه محافظ cuo مقدار مس محلول نیز توسط رزین حذف و در نهایت باعث کاهش میزان مس محلول گردیده است.

کلیدواژه ها

شینه های ژنراتور، کنداکتیویته، ستون رزینی میکسبد، درین و آبگیری، رزین های تبادل یونی، کولینگ استاتور، میک آپ، رژیم کنترل شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.