بررسی و بهبود زمان اجرای پروژه ها در چارچوب مهندسی ارزش با رویکردMADM فازی (مطالعه موردی:شرکت سازه های صنعتی آذران)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس اقتصاد و مدیریت کاربردی با رویکرد ملی
  • کد COI اختصاصی: TOROUD05_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد تقی پور

گروه مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

محمود سواررخش

کارشناس ارشد مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

جلال عبدی

کارشناس ارشد مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

بهنوش اخوه

کارشناسی ارشد ریاضی، دانشگاه سمنان

چکیده

تاخیر در زمان ساخت پروژه ها در شرکت های سازنده اسکلت ساختمانی و صنعتی و سازه های فلزی دلایل متعددی دارد که ناشی از عوامل داخلی و خارجی هستند. ما میبایستی تا آنجا که امکان دارد عوامل داخلی که قابل کنترل و برنامه ریزی هستند را کاهش دهیم و پروژه ها را در زمان معین به اتمام برسانیم. هدف از این مطالعه بکارگیری مهندسی ارزش در شرکت های سازنده سازه و ارایه یک مدل تلفیقی و ابتکاری در چنین شرکت هایی جهت کاهش زمان ساخت پروژه هاست. برای اینکار معیارهایی مدنظر قرار گرفت و گزینه هایی جهت بهبود انتخاب گردید. وزن دهی معیارها با رویکرد MADM فازی و انتخاب بهترین گزینه ها با استفاده از روش TOPSIS فازی انجام گرفت. در مدل پیشنهاد شده با بکارگیری چارچوب مهندسی ارزش و استفاده از نظرات جمع کارشناسان، معیارهای قابلیت اجرا بودن ، کم هزینه بودن و بازدهی بیشتر را برای گزینه های پیشنهادی در نظر گرفت و از بین گزینه های ارایه شده مستخرج از سوابق پروژهها که برای رفع مشکلات تهیه نقشه های ساخت، تامین متریال، پشتیبانی و انبار، برنامه ریزی تولید، برشکاری، ساخت و مونتاژ، و رنگ و سندبلاست با اولویت بندی توسط روش TOPSIS فازی، پیشنهادات مربوط تهیه نقشه ها در اولویت اول قرار گرفت و با معیارهای تعریف شده بیشترین همخوانی راداشت و بیشترین وزن از لحاظ شاخص نزدیکی نسبی را به خود اختصاص داد. بنابراین این پیشنهادات در یک پروژه انتخابی اعمال گردید و نتایج آن قبل و بعد از اصلاح روش ها ثبت گردید. حاصل پیروی از مدل تلفیق ارایه شده کاهش چشمگیر واریانس مابین زمان برنامه ای و زمان واقعی اجرای پروژه بود که طبق گزارشاتی که از برنامه زمان بندی پروژه در نرم افزار MSP استخراج گردید این عقب افتادگی از برنامه از 18 درصد به 4/5 درصد کاهش یافت همچنین مغایرت نقشه ها کمتر گردید و برنامه ریزی جهت ساخت به سهولت بیشتری به انجام رسید

کلیدواژه ها

تاخیرپروژه، مهندسی ارزش، MADM فازی، TOPSIS فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.