مروری بر ربات های کشاورزی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM11_255
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5480
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
چکیده
بهره گیری از علم مکاترونیک در حوزه های مختلف سیستم های زیستی مانند زراعت، جنگلداری، باغداری، دامپروری وغیره کشاورزی رباتیک نامیده می شود. در حال حاضر تحقیقات زیادی برای افزایش کاربرد رباتها در بخش کشاورزی انجامشده است که از بین آنها بخش ربات های برداشت پیشرفت قابل توجهی نسبت به سایر حوزه ها داشته است. در سال هایاخیر با پیشرفت تکنولوژی و ربات های پرنده، تحقیقات جدیدی در بخش های دیگر مانند تراکتورها و سمپاش های خودرو یابدون راننده، ربات های برداشت میوه، ربات های کنترل علف های هرز، ربات کاشت دانه و بوته ربات های کنترل محیط با هدفجایگزینی نیروی انسانی طراحی و ساخته شده است. ربات های بکار رفته در باغبانی بیشتر برای عملیاتی مانند هرس، وجین،سمپاشی، دیده بانی و برداشت استفاده شده و در بخش دامپروری نیز برای کارهایی مانند شیردوشی اتوماتیک، شستشو ومراقبت بکار برده می شوند. استفاده از ربات ها در حوزه کشاورزی دارای مزیت های مختلفی مانند افزایش کیفیت مواد تولیدی،کاهش هزینه های تولید و عدم نیاز به نیروی کار ماهر است. ربات ها همچنین میتوانند برای اتوماتیک کردن عملیات پر خطرمانند سمپاشی علف های هرز که در آن استفاده از روش دستی می تواند خطراتی برای راننده یا اپراتور داشته باشد بسیارسودمند است. هدف اصلی این مقاله ارایه و معرفی انواع ربات های بکار رفته در حوزه های مختلف کشاورزی و آشنایی بیشترمحققان و کشاورزان با ربات های کشاورزی است.کلیدواژه ها
ربات کشاورزی، ربات پرنده، سمپاش خودرو، باغبانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.