بررسی رفتار حرارتی سنگهای دولومیتی و کاربرد آن در صنایع دیرگداز

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دیرگداز و کوره
  • کد COI اختصاصی: REFRACTORY01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4935
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز کریمی شهرکی

کارشناس ارشد زمین شناسی اقتصادی و مدیر قسمت کانی شناسی موسسه تحقیقات

رحیم دبیری

کارشناس ارشد زمین شناسی و کارشناس کانی شناسی موسسه تحقیقات پیشرفته فر

مرجان محمدی نسب

کارشناس مهندسی مواد و سرامیک و کارشناس آنالیز حرارتی موسسه تحقیقات پ

چکیده

دولومیت با توجه به داشتن مقادیر زیاد MgO یکی از مهمترنی مواد خام دیرگداز به شمار می آید و در صنعت فولاد، آهن و تولید فراورده های دیرگداز قلیایی جایگاه ویژه ای دارد دراین پژوهش رفتار حرارتی سنگهای دولومیتی با استفاده از آزمایشهای ترموگراویمتری (TG)، تفریق گرمایی (DTA) و پراش پرتوایکس (XRD) مورد بررسی قرار گرفته است. منحنی DTA دولومیت شامل دو واکنش گرماگیر می باشد یکی در دمای 772 سانتیگراد و دیگری در دمای 834 سانتی گراد تجزیه حرارتی دلومیت در دو مرحله صورت می گیرد درمرحله اول دولومیت به CaCO3 (کلسیت) و MgO (پریکلاز) تجزیه می شود و در مرحله نهایی کلسیت به CO2,CaO تجزیه می گردد. مطالعات XRD کمی نشان داد که در مرحله اول، در شرایط اتمسفری محیط مقادیر بسیار کمی CaO و با تاخیر از کلسیت تشکیل شده است با افزایش زمان ماندگاری نمونه ها در کوره، دولومیت در دماهای پایین تر تجزیه می شود و افزایش زمان ماندگاری نمونه در کوره می تواند دمای بالای تجزیه را جبران کند آزمایشهای XRD واکنشهای تجزیه ای دولومیت را تایید می کند.

کلیدواژه ها

دولومیت، دیرگداز، پریکلاز، DTA,TG,XRD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.