ارزیابی استفاده فراصوت قدرتی و پراکسید هیدروژن بر ماندگاری قارچ

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM11_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1062
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم گنج دوست

انشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه تهران

محمد ابونجمی

دانشیار ، گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

حسین میرسعیدقاضی

دانشیار ،گروه فناوری صنایع غذایی،پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

چکیده

رطوبت زیاد محصولات تازه برداشت شده باغی و کشاورزی موجب افزایش فسادپذیری و کاهش عمر انبار مانی و درنتیجهافزایش ضایعات محصولات کشاورزی و باغی به میزان فراوانی می گردد . لذا امروزه افزایش عمر انبارمانی به منظور کاهشضایعات یکی از چالش های بخش کشاورزی محسوب می شود. قارچ خوراکی به عنوان یکی از با ارزش ترین محصولاتکشاورزی، دارای فساد پذیری بالایی می باشد. یکی از مهم ترین روش های افزایش ماندگاری که در سال های اخیر در صنایعغذایی پیشرفت های چشم گیری داشته است، استفاده از فراصوت قدرتی می باشد . در این پژوهش فراصوت قدرتی همراهپراکسید هیدروژن با غلظت کم و آب مقطر برای افزایش ماندگاری قارچ در طی 12 روز مورد بررسی قرار گرفت. پراکسیدهیدروژن در غلظت 2.5 درصد ، فراصوت با توان 100 وات و فرکانس 25 کیلوهرتز و آب مقطر استفاده شد. قارچ ها به سهگروه تیمارخشک، فراصوت همراه پراکسید هیدروژن به مدت ده دقیقه و فراصوت همراه آب مقطر به مدت ده دقیقه غوطهشده و بعد از زدودن رطوبت اولیه در ظروف یکبار مصرف بسته بندی و سلفون کشیده شدند. و صفات افت وزن، سفتیبافت، محلول مواد جامد و PH به فاصله زمانی 4 روزه اندازه گیری و گزارش شد. با توجه به نتایج فراصوت همراه پراکسیدهیدروژن تا روز هشتم میزان سفتی و افت وزن را کنترل کرده واز هشتم تا دوازدهم کنترل خوبی نداشته است. مقدارمحلول مواد جامد تا پایان دوره انبار مانی برای تیمارهای فراصوت همراه پراکسید هیدروژن و فراصوت همراه آب مقطرثابتمانده است، همچنین مقدار PH نیز برای این دو تیمار تغییرات جزیی داشته است.

کلیدواژه ها

فراصوت، قارچ، پراکسید هیدروژن، انبارمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.