مقایسه روش پردازش تصویر و سایر روش های موجود برای درجه بندی و جداسازی محصولات کشاورزی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM11_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا اصغری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیزاسیون گرایش مدیریت و تحلیل سامانه ها، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

ولی رسولی شربیانی

استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

ابراهیم تقی نژاد

استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

در ایران، درجه بندی و جداسازی محصولات کشاورزی پس از عملیات برداشت از طریق نیروی انسانی و با دست انجام می شود کهبسیار زمانبر بوده و به علت ماشینی نبودن با خطای انسانی مواجه است. با پیشرفت کامپیوترها و سایر پردازنده ها، علوم مختلفپیشرفت چشمگیری داشته اند که در این راستا پردازش تصویر معرفی می گردد. پردازش تصویر در حوزه کشاورزی کاربردهای فراوانیدارد که از میان آنها میتوان به شناسایی ارقام و واریته ها، تجهیز ماشین آلات برش علف هرز به سیستم پردازش تصویر برایشناسایی و تمایز علف هرز از گیاه زراعی، استفاده از حسگرهای نوری برای جداسازی و درجه بندی میوه ها براساس درصد رسیدگی ورنگ، پیش بینی عمر ماندگاری محصولات کشاورزی و دامی، انتخاب زمینه ای حاصلخیز و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. بهتریناستفاده از این ابزار مفید در امور مرتبط با فناوری های پس از برداشت محصولات کشاورزی، علی الخصوص درجه بندی و جداسازی ارقاممختلف محصولات کشاورزی می باشد. پردازش تصویر به همراه انتقال داده های مستخرج از آن به یک عملگر می تواند مدت زمان انجامامورات محوله را کاهش داده و از دخالت انسان در این امور بکاهد و بازده فرآیند پس از برداشت را بالاببرد.

کلیدواژه ها

پردازش تصویر، درجه بندی، محصولات کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.