اصل مصلحت در نظام قانون گذاری و حقوق خانواده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی حقوق ارزیابی کارآمدی قانون در نظام جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD04_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 860
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر کرمانی

دانشجوی دکترای حقوق عمومی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد.

عبدالرضا برزگر

استادیار،عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد.

چکیده

موضوع این مقاله بررسی اصل مصلحت در نظام قانون گذاری و حقوق خانواده می باشد . فقه اسلامی با گذشت زمان ، تحولاتی را در خود دیده است که نشات گرفته از گسترش حوزه روابط انسان ها بوده است . این تحولات در منطقه فقاهت یعنی علم اصول نیز تاثیر عمیق گذاشته است . در غالب بحث هایی که در پیرامون ماهیت قوانین اسلامی گفته می شود سخن از جاودانگی قوانین اسلام است و در عین حال سخن از این است که این جاودانگی بدین معنا نیست که اسلام با هیچ تحولی در جامعه همخوانی ندارد در واقع با عنایت به جایگاه خانواده به عنوان طبیعی ترین واحد تولید مثل و فراگیر ترین واحد اجتماعی ؛ مهمترین سند دین شناسی ، قرآن کریم ، اصل ورود خیرات و برکات را براین کانون بی بدیل ، رعایت مصالح عام نسبت به مصالح فرد می شمارد تا در پرتو آن تحکیم بنیان خانواده محقق شود.این مقاله در دو فصل تهیه و تنظیم شده است که فصل اول را به بررسی اصل مصلحت در حقوق خانواده و فصل دوم را نیز به اصل مصلحت و قانون اختصاص می دهد . نتیجه این که اصل مصلحت بر منفعت فردی برتری یافته و یکی از اصول حاکم بر سیستم قانون گذاری می باشد همچنین قانون گذار مصلحت موردی را برای خانواده ها در نظر گرفته است .

کلیدواژه ها

مصلحت ، قانون ، خانواده ، فردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.