پژوهشی پیرامون جنات و بهشت عدن در راستای عناصرشناسی و بازآفرینی معماری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی شهر ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ICIIC01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1529
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی تخمچیان

کارشناس ارشد معماری اسلامی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران

مینو قره بگلو

دانشیار و عضو هیات علمی گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران

آیدا ملکی

استادیار و عضو هیات علمی گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران.

احد نژادابراهیمی

دانشیار و عضو هیات علمی گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران.

چکیده

اعتقاد به زندگی پس از مرگ، حیات اخروی و جنات وعده داده شده از اصول قطعی در دین اسلام، مسیحیت و یهودیت است. بهشت عدن از جنات وعده داده شده در قرآن کریم است که بر اساس روایات، محل هبوط آدم و حوا از بهشت بوده و روایات متفاوتی از منظر سه دین5 آسمانی5 اسلام، مسیحیت و یهودیت دارد. هدف از این پژوهش، بررسی جنات و بهشت عدن از منظر قرآن کریم، کتاب مقدس، احادیث معصومین، تفاسیر مراجع اسلامی و یافته های باستان شناسان میباشد که در جهت استخراج توصیفات و مفاهیم کلی و تخصصی در معماری مرتبط با بهشت عدن و جنات میباشد. نتایج تحقیق نشان میدهد که توصیفات کلی در ارتباط با بهشت عدن و جنات شامل مفاهیمی چون آرامش روحی روانی، ظاهر و باطن متمایز، وفورنعمت، درختان، فضای عطر آگین، شگفت انگیزی، امنیت، آسایش کلی، اهمیت حواس پنجگانه، کیفیت ادراکی بالا و غیره بوده و مفاهیمی نظیر نهر روان، فوز العظیم، جاری شدن از پای عمارت،مخل6د و باقی، درختان انبوه، بوستانها، شگفت انگیزی، سایه اندازی، عدم زوال و فنا، درهای گشوده، ثبوت و استقرار، عمارت، رضایت و خشنودی، باغ همیشه سبز، تنوع و کثرت گیاهی و غیره از توصیفات تخصصی و مرتبط بامعماری5 بهشت عدن هستند.

کلیدواژه ها

جنات، بهشت عدن، معماری، عناصرشناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.