بررسی جایگاه تایپوگرافی متحرک در عنوان بندی فیلم های ایرانی دهه ی 80 و 90(با نگاه موردی به سه فیلم)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین سمپوزیوم ملی روز جهانی گرافیک
  • کد COI اختصاصی: GRAPHIC01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 857
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عطاریان

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

نغمه شادمهری طوسی

کارشناسی ارشد ارتباط تصویری، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی عوامل موثر در شکل گیری عنوان بندی مناسب در حیطه طراحی گرافیک با تمرکز بر تایپوگرافی متحرک در عنوان بندی فیلم ها می پردازد. از آنجا که تایپوگرافی به عنوان عنصر اصلی در عنوان بندی فیلم ها روز به روز بیشتر در عرصه سینما و صنعت فیلم سازی مطرح می شود، لذا شناخت ویژگی های رسانه و زمینه بازنمایی آن که غالبا صفحات نمایش پرده سینما و صفحات نوری می باشد و همچنین نحوه بکارگیری حروف برای رسیدن به دو مقوله مهم سرعت خوانش و درک مطلب حروف در زمان محدود عنوان بندی ضرورت می یابد. پژوهش حاضر بر مبنای هدف بنیادی و بر اساس روش از نوع تحقیقات توصیفی تحلیلی می باشد. روش گرآوری اطلاعات کتابخانه ای و مشاهده ای است. این تحقیق در پی پاسخ به این سوالات است:1- تایپوگرافی چگونه در راستای جذابیت بخشیدن به عنوان بندی تاثیر گذار می باشد 2- تایپوگرافی در عنوان بندی فیلم های ایرانی ده ه اخیر چه جایگاهی دارد براساس منابع متدلوژی روش تحقیق، تحقیقاتی که بر اساس ماهیت توصیفی انجام می شوند فرضیه محور نمی باشند. پس از مشاهده عنوان بندی های مختلف و تحلیل سه نمونه موردی این نتیجه حاصل شد که شناخت قابلیت های متعدد نوشتار فارسی و استفاده از تایپوگرافی متحرک می تواند به جذابیت و بیان بصری و مفهومی عنوان بندی بسیار کمک کند اما آنطور که باید به این مقوله از هنر گرافیک در عنوان بندی فیلم های ایرانی پرداخته نشده است و در این میان وظیفه طراحان گرافیک است که در انجام رسالت خود برای شناساندن و بهره گیری از این عنصر بیش از پیش تلاش کنند.

کلیدواژه ها

تایپوگرافی متحرک، عنوان بندی، فیلم ایرانی، ده ه 80 و 90

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.