بررسی زیبایی شناسانه تابلوهای تبلیغاتی از منظر مخاطب مطالعه موردی: تابلوهای تبلیغاتی بزرگراه باقری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین سمپوزیوم ملی روز جهانی گرافیک
  • کد COI اختصاصی: GRAPHIC01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروه اسکندری

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب

چکیده

یکی از تاثیرگذارترین و مهمترین تبلیغات محیطی، بیلبورد است که این رسانه از دیرباز بهترین ابزار برای معرفی محصول بشمارمی رود. ارزش این رسانه ناشی از دسترسی به طیف گسترده ای از مخاطبان است که معمولا در پربازدیدترین و پرترددترین مکانها قرار می گیرد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی میزان موفقیت یک تبلیغ محیطی در جلب رضایت مخاطب و توجه او به تبلیغات بیلبوردی در بزرگراه ها بود. فرضیه تحقیق بر این اساس استوار بود که به نظر می رسد قرارگیری صحیح عناصر و کیفیات بصری و تاثیر متقابل آنها در خوانش صحیح، از منظر مخاطب تاثیر دارد. مقاله پیش رو با بررسی عناصر و کیفیات بصری و نقشی که در برقراری یک ارتباط موثر دارد به بررسی تفاوت ها و میزان تاثیرگذاری بصری تابلوهای تبلیغاتی بر ذهن مخاطب پرداخته است. روش انجام این تحقیق به شیوه توصیفی - تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای و میدانی خصوصا به روش پرسشنامه برای دستیابی به نگاه مخاطب به این بیلبوردها بود. بررسی ها نشان داد تابلوهای شهری خواه از نوع تبلیغی و خواه از نوع آموزشی یا زیبا سازی باید بر اساس اصولی مدون طراحی، ساخته و نصب شوند. بیلبوردهایی که پسزمینه فرهنگی داشتند، در انتقال پیام تجاری محصول موفق تر بودند، در ضمن رعایت متناسب رنگ با فرم و نقش در تابلو های تبلیغاتی و محل های مناسب ارایه موضوع، ضمن افزایش اثر بخشی تبلیغاتی بر مخاطب، موجب بهبود و ارتقا شناخت عوامل بصری موثر در انتقال مناسب پیام به مخاطب گردید.

کلیدواژه ها

گرافیک محیطی، بیلبورد، زیبایی شناسی بصری ، بزرگراه باقری، مخاطب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.