مقایسه کارایی رآکتور ناپیوسته متوالی (SBR) و رآکتور بیوفیلمی ناپیوسته متوالی (SBBR) در تصفیه فاضلاب صنعتی با غلظت آمونیوم بالا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست با محوریت توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: EICONF04_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 768
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حاج سردار

دکترای مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

سیدمهدی برقعی

استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

امیرحسام حسنی

دانشیار دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات از تهران، ایران

افشین تکدستان

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط و عضو مرکز تحقیقات فناوری های زیست محیطی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

چکیده

در این تحقیق حذف بیولوژیکی نیتروژن از فاضلاب صنعتی دارای نیتروژن بالا بررسی شده است. برای این منظور دو رآکتور SBR و SBBR بدون استفاده از هیچ گونه منبع کربن خارجی به کار گرفته شده و بهترین بازدهی هر یک از آنها در شرایط بارگزاری نیتروژن برابر با kgN / med 2 / 5 بررسی گردید. نتایج نشان داد که بهترین بازدهی SBR برای حذف آمونیوم ( NH4 - N ) برابر با 86 / 9 ٪ و بهترین بازدهی SBBR با مقدار ثابت D0 برابر با mg / l 0 / 3 برای حذف آمونیوم برابر با 98 / 4 ٪ بود. نرخ نیتریفیکاسیون ویژه (SNR) و نرخ دنیتریفیکاسیون ویژه (SDNR) در SBR به ترتیب برابر با ( mgNH4 - N / ( g MLVSS h 9 / 24 و ( mgNO - N / ( g ML VSS h 18 / 56 ثبت شد. بازدهی نیتریفیکاسیون و نیتریفیکاسیون هم زمان (SND) در SBBR در بهترین حالت 94 / 1 ٪ به دست آمد و در همین مرحله و در شرایطی که باکتری های اکسید کننده آمونیوم (AOB) غالب بودند، درصد انباشتگی نیتریت (NAR) به 90 / 3 ٪ رسید.

کلیدواژه ها

فاضلاب صنعتی، آمونیوم، رآکتور ناپیوسته متوالی، رآکتور برفیلمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.