طبقه بندی ژئومکانیکی (RMR) توده سنگهای ساختگاه سد تنگوئیه سیرجان

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
  • کد COI اختصاصی: IRMC01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا خانلری

گروه زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

مجتبی حیدری

گروه زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

کمال عضنفری

کارشناس ارشد ژئوتکنیک ، مهندسین مشاور مهاب قدس

علی محمدرجبی

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی ، دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

بمنظور بررسی دقیق رفتار مهندسی پروژه های مهمی نظیر سد و تونل، شناخت ویژگیهای توده سنگهای ساختگاه این پروژه ها ضروری است . یکی از روشهای رایج برای مطالعه توده سنگها ، طبقه بندی مهندسی آنهاست. طبقه بندی توده سنگها پی ساختگاه اینگونه پروژه ها در واحدهای مشابه می توان اقدامات لازم را برای طراحی و نگهداری آنها فراهم نمود. در این نوشتار ابتدا پارامترهای موثر در طبقه بندی ژئومکانیکی توده سنگهای ساختگاه سد تنگوئیه سیرجان مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. این پارامترها شامل مقاومت فشاری تک محوری سنگ شاخص کیفی سنگ، RQD و ویژگیهای ژئوتکنیکی ناپیوستگی ها می باشد. در ادامه، مطالعه و بررسی پارامترهای مذکور، طبقه بندی ژئومکانیکی RMR برای توده سنگهای ساختگاه، و سازه های جنبی سد تنگوئیه سیرجان انجام گرفته است. نتایج حاصل از این بررسی ها نشان می دهد که ؟؟؟ توده سنگ برای پی سد برابر ۳۵ و برای توده سنگهای ساختگاه سرریز تونل انحراف، فرازبند و نسیب بند به ترتیب، ۳۴، ۳۶، ۳۳ و ۳۴ برآورد شده است بر این اساس بیشتر واحدهای توده سنگهای مذکور در رده ضعیف و متوسط قرار می گیرند که علت این امر عملکرد شدید تکتونیک و بهم ریختگی منطقه مورد مطالعه می باشد. کاربران سیویلیکا: این مقاله به صورت بسیار کم رنگ در مجموعه مقالات کنفرانس چاپ شده بود که مجبور شدیم با همان کیفیت پایین به صورت فایل PDF تبدیل شود. (اعتبار: ۰)

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.