بررسی تاثیر چابکی سازمانی بر تحول سازمانی کارکنان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت راهبردی و کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ASMCONF01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مازیار اسعدی

کارشناسی ارشد بازاریابی ، کارشناس بازاریابی بانک مسکن شهرستان سقز ، مدرس دانشگاه

بهنام میرزایی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ، کارشناس سازمان صنعت ، معدن و تجارت شهرستان سقز

شیلان داوری

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی ، مدرس دانشگاه

چکیده

تحول سازمانی به عنوان عاملی مهم در پیشبرد اهداف سازمان، افزایش بهره وری و بهبود روحیه کارکنان، ارتقای سطح تعهد سازمان، سلامت جسمی و ذهنی و نهایتا رضایت از زندگی در میان کارکنان مطرح است. چابکی سازمانی به عنوان یکی از متغیرها و عوامل تامین کننده تحول سازمانی همواره مطرح بوده است. هدف از مطالعه حاضر، تعیین رابطه بین چابکی سازمانی و تحول سازمانی کارکنان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از پژوهش های توصیفی از نوع همبستگی است که به روش میدانی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل 234 از کارکنان رسمی- پیمانی- قرارداد کارمعین و بازرسان طرح تشدید بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در سال 1393 بوده و نمونه گیری به روش طبقه بندی منظم انجام شده و کلیه کارکنان سازمان به دلیل امکان سطح دسترسی مناسب انتخاب شدند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه چابکی سازمانی با پایایی (839/0=α) بر اساس مدل شریفی و ژانگ و پرسشنامه محقق ساخته تحول سازمانی با پایایی (804/0=α) تهیه شده است. یافته ها و نتایج تحقیق نشان می دهد که بین چابکی سازمانی و تحول سازمانی و زیر متغیرهای آنها یعنی پاسخگویی، شایستگی، سرعت عمل در کار و انعطاف پذیری با ضریب (001/0)، ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحقیق نشان میدهد عامل سرعت عمل در کار با میانگین رتبه 12/518 بیشترین و عامل انعطاف پذیری با میانگین رتبه 52/281 کمترین تاثیر را بر تحول سازمانی دارا می باشند (0/001< p).

کلیدواژه ها

چابکی سازمانی ، تحول سازمانی ، شایستگی، پاسخگویی، انعطاف پذیری و سرعت عمل درکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.