بررسی تاثیر برتری طلبی اجتماعی مصرف کنندگان بر انتخاب کالای لوکس با فناوری بالا با تعدیل گری درگیری ذهنی محصول

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 13، شماره: 52
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-13-52_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 855
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن اکبری

دانشگاه گیلان گیلان ایران

مصطفی ابراهیم پورازبری

دانشگاه گیلان گیلان ایران

میثم مسعودی فر

دانشگاه گیلان گیلان ایران

صدیقه خیری

دانشگاه گیلان گیلان ایران

چکیده

یکی از انواع کالاهای لوکس که به سرعت در حال گسترش در بازارهای جهانی است، محصولات با فناوری بالای لوکس یا محصولات لوکس با فناوری بالا است. امروزه در بسیاری از مناطق، بازار محصولات لوکس با فناوری بالا به طرز بی سابقه ای درحال گسترش است. افرادی که تمایل زیادی به خرید کالای لوکس با فناوری بالا دارند، از ویژگیهای شخصیتی و رفتاری خاصی برخوردارند که تا حدودی آنها را از دیگر افراد متمایز مینماید. از جمله ویژگیهای خریداران این کالاهای لوکس با فناوری بالا، وجود برتریطلبی اجتماعی آنهاست. ما در این پژوهش به بررسی تاثیر ابعاد مختلف برتری طلبی اجتماعی مصرف کنندگان بر انتخاب کالای لوکس با فناوری بالا با در نظر گرفتن درگیری ذهنی محصول پرداخته ایم. این پژوهش از لحاظ جهتگیریهای پژوهش، کاربردی بوده و از لحاظ هدف پژوهش نیز توصیفی است. این پژوهش گوشی آیفون را به عنوان یک کالای با ویژگیهای لوکس و فناوری بالا انتخاب کرده است. جامعه آماری این پژوهش، خریداران گوشی آیفون در فروشگاه پایتخت، عرضهکننده گوشیهای هوشمند در تهران است. برای آزمون فرضیه ها، از روش همبستگی و مدلیابی معادلات ساختاری و بهطور مشخص از نرمافزارهای آماری SPSS و Smart PLS استفاده شده است. نتایج حاکی از آن بوده است که رابطه بین زیاده خواهی و جاه طلبی با انتخاب کالای لوکس با فناوری بالا معنادار است و همچنین درگیری ذهنی مصرفکننده درخصوص محصول، رابطه بین ابعاد برتری طلبی اجتماعی مصرف کنندگان و انتخاب کالای لوکس با فناوری بالا را تعدیل نمی نماید.

کلیدواژه ها

جاه طلبی؛ کالای لوکس با فناوری بالا؛ درگیری ذهنی؛ برتری طلبی اجتماعی؛ زیاده خواهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.