مقایسه خواص تریبولوژی پوششهای Ni-TiC HVOF و Ni-(Ti,W)C تولید شده به روش سنتز احتراقی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: نهمین سمینار ملی مهندسی سطح و عملیات حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISSE09_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کرباسی

مربی دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

محمد رضا زمانزاد قویدل

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

علی سعیدی

استاد دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

کاربرد کاربید تنگستن به عنوان یک ماده سخت از اوایل قرن بیستم شروع شد و تولید سرمتهای این ماده تحول عظیمی در صنعت ابزار ایجاد کرد.اما مشکلات تولید کاربید تنگستن که از جمله آنها نیاز به انرژی بالا بود منجر به ایجاد محدودیت هایی در کاربرد ماده مذکور شد.به دلیل پایین بودن آنتالپی تشکیل کاربید تنگستن تولید ماده مذکور به روش سنتز احتراقی چندان موفق نبود.لذا تلاشهایی در راستای استفاده از سایر مواد کاربید ساز و بایندر های فلزی جهت تولید کامپوزیتهای زمینه فلزی حاوی WC انجام گرفت تا کنون بخش اعظم تحقیقات بر مبنای تولید مواد مذکور پایه گذاری شده و ارزیابی کاربردی مواد حاصل چندان مورد توجه نبوده است.در این تحقیق با رویکرد علمی دو نمونه کامپوزیت زمینه فلزی Ni-(Ti-W)C و Ni-TiC به روش SHS تولید شده و خواص تربیولوژیکی آنها پس از پوشش دهی به روش HVOF برروی فولاد CK45 مورد ارزیابی قرار گرفت.در این راستا از آزمون سایش رفت و برگشتی و ارزیابی میکرو ساختار XRD .EDS. داشته و مکانیزم سایش در پوشش Ni(ti-W)c ورقه ای شدن ودر پوشش Ni-TiC از نوع خراشان است.

کلیدواژه ها

HVOF _SHS _Ni-TiC _Ni(Ti-W)C کاربید مضاعف سایش رفت و برگشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.