شناسایی و ارزیابی موانع شکل ضعیف کارآیی بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوفصلنامه جستارهای اقتصادی ایران با رویکرد اقتصاد اسلامی، دوره: 6، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_IEE-6-11_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش فرید

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد

غلامرضا بردبار

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد

حسین منصوری

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه یزد

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی و ارزیابی موانع شکل ضعیف کارآیی بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. بر این اساس، راهکارهایی جهت افزایش کارآیی و رفع آن موانع ارایه شده است. روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی و روش جمع آوری داده ها، به صورت کتابخانه ای - میدانی می باشد. در راستای اهداف تحقیق، نخست با به کار گیری دیدگاه های کارشناسان و با استفاده از تکنیک دلفی و تحلیل عاملی، موانع موثر بر کارآیی شکل ضعیف بورس شناسایی شد. بدین ترتیب، عواملی که مانع دستیابی بورس اوراق بهادار تهران در چهار دیدگاه BSC به اهداف استراتژیک خود می شود، را به عنوان موانع کارآیی شکل ضعیف بورس اوراق بهادار تهران بیان کردیم. سپس برای اولویت بندی و تعیین درجه اهمیت این موانع از تکنیک های MADM، نظیر AHP و TOPSIS استفاده و نتایج این پژوهش نشان می دهد که به صورت کلی، محدودیت های مربوط به دیدگاه های چهارگانه BSC بر عدم کارآیی شکل ضعیف بازار سرمایه در بورس اوراق بهادار تهران، دارای تاثیر معناداری است. همچنین یافته های این تحقیق بیانگر آن است که موانع مربوط به دیدگاه فرایندهای داخلی بورس دارای بیشترین تاثیر بر عدم کارآیی شکل ضعیف بورس اوراق بهادار تهران می باشد. همچنین در پایان، پیشنهاداتی به منظور بهبود و ارتقای عملکرد بورس اوراق بهادار ارایه شده است.

کلیدواژه ها

کارآیی بازار سرمایه، شکل ضعیف بهادار تهران کارآیی، MADM ، BSC ، بورس اوراق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.