ارتباط کمالگرایی و پرخاشگری در بین دانش آموزان ورزشکار
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات روانشناسی ورزشی، دوره: 2، شماره: 5
- کد COI اختصاصی: JR_SPSY-2-5_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 694
نویسندگان
دانشیار دانشگاه شاهرود
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزش دانشگاه شاهرود
استادیار دانشگاه شاهرود
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط کمالگرایی و پرخاشگری در بین دانش آموزان ورزشکار بود. روش پژوهش، توصیفی واز نوع مطالعات همبستگی بود. بدین منظور 333 دانش آموز ورزشکار با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شده وپرسشنامه های ویژگی های فردی، کمال گرایی چندبعدی در ورزش گتوالز و دان، و پرخاشگری ورزشی بردمیر را تکمیلکردند. روایی پرسشنامه ها با بهره گیری از نظرات اصلاحی اساتید روانشناسی و مدیریت ورزشی، مربیان و ورزشکاران به-دست آمد و پایایی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 0/89 و 0/83 تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون کولموگراف- اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشانداد، کمالگرایی با پرخاشگری ورزشی دانش آموزان ورزشکار ارتباط مثبت و معناداری داشته است؛همچنین از میان خرده مقیاس های کمالگرایی، تنها بین خرده مقیاس ادراک فشار والدین با پرخاشگری ورزشی ارتباطمعناداری مشاهده نشد. در نتایج تحلیل رگرسیون، خرده مقیاس نگرانی بیش از حد در مورد اشتباهات، به عنوان بهترین پیش-بینی کننده پرخاشگری خصمانه شناخته شد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، همیشه نمی توان کمال گرایی را به عنوان یکعامل منفی در پیش بینی پرخاشگری قلمدادکرد؛ زیرا کمال گرایی بهنجار، موجب کاهش پرخاشگری می شود؛ بنابراین باید بهابعاد بهنجار و نابهنجار کمال گرایی به طور همزمان توجه نمود.کلیدواژه ها
استانداردهای شخصی، کمال گرایی بهنجار، پرخاشگری ورزشی، دانش آموز ورزشکارمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.