آیا آزمون ماتیاس می تواند ارزیاب مناسبی برای استقامت عضلات تنه دانش آموزان باشد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات طب ورزشی، دوره: 6، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_SMJ-6-16_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید نیری

کارشناس ارشد حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشگاه تهران

رضا رجبی

استاد دانشگاه تهران

مجید جلالی فراهانی

دانشیار دانشگاه تهران

چکیده

برخورداری از پوسچر صحیح به ویژه در کودکان و دانش آموزان، اهمیت زیادی دارد. استقامتکافی عضلات تنه و کمربند لگنی تاثیر بهسزایی در شکل گیری پوسچر صحیح دارد. آزمونماتیاس از شیوه های میدانی ارزیابی غیرمستقیم پوسچر و عملکرد عضلات پوسچرال است.هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه آزمون ماتیاس با استقامت عضلات تنه دانش آموزانپسر مقطع ابتدایی است. نمونه ها را 118 نفر از دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی شهر تهران بامیانگین سن 0/86±10/21، میانگین قد 7/54±140/11 و میانگین وزن 10/18±36/38 تشکیلدادند. با توجه به حرکات جبرانی رخ داده در وضعیت بدنی، آزمودنی ها به سه گروه طبیعی،ضعیف و خیلی ضعیف تقسیم شدند. تجزیه وتحلیل داده های پژوهشی نشان داد بین نمرهآزمون ماتیاس با استقامت عضلات فلکسور، اکستنسور و خم کننده جانبی طرفین ارتباطمعنا داری وجود دارد. همچنین بین نمره آزمون ماتیاس با استقامت مجموع عضلات، ارتباطمعنا داری یافت شد. با توجه به میزان همبستگی، آزمون ماتیاس نمی تواند با قاطعیتاستقامت عضلات تنه را ارزیابی کند؛ اما استفاده از این آزمون به منظور ارزیابی کیفیاستقامت عضلات تنه و غربالگری دانش آموزان در محیط های آموزشی و مدارس پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

آزمون ماتیاس، استقامت عضلانی، عضلات تنه، دانش آموز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.