تاثیر اصلاح الگوی کشت بر مصرف بهینه آب و انرژِ توسط تغییر فصل کاشت نخود از بهار به پاییز با روش آبیاری تکمیلی
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش ملی الگوهای توسعه پایداردر مدیریت آب
- کد COI اختصاصی: CSDPWM01_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1554
نویسندگان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، نیشابور
چکیده
هدف از کشت پاییزه نخود در مقایسه با کشت معمول آن در بهار حداکثر استفاده از بارندگی ها و شرایط آب و هوایی به ویژه در مناطقی با زمستان های طولانی و دستیابی به عملکرد مناسب می باشد. اگر چه صدمات ناشی از یخبندان و بیماری برق زدگی (Ascochyta rabiei) از عوامل بازدارنده کشت پاییزه نخود در مناطق سردسیر کشور است ولی تحقیق بعمل آمده طی 12 سال با اهداف استفاده بهینه و اجرای الگوی مصرف آب و انرژی منجر به معرفی رقم جدید نخود بینالود که می توان به کمک آن کشت نخود را از بهار به پاییز انتقال داد. در سیستم کشت پاییزی – زمستانه، این امکان به گیاه داده می شود تا راندمان مصرف آب(WUE) افزایش یابد، زیرا سطح برگ بیشتر در ابتدای فصل، و رسیدن زودتر به شاخص سطح برگ (LAI) بحرانی، همزمان با دریافت حداکثر انرژی خورشید است که در استفاده مطلوب تر گیاه مؤثر می باشد. مدیریت صحیح همراه با به نژادی می تواند راندمان مصرف آب را بطور قابل ملاحظه ای افزایش دهد. زیرا دسترسی بیشتر به آب با توجه به نفوذ عمیق تر ریشه و تماس بیشتر با حجم خاک، شرایط مناسب تری را برای سازگاری با پتانسیل های پایین تر و در نهایت افزایش ضریب برداشت فراهم می کند. در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند روش آبیاری تکمیلی در کشت پاییزی – زمستانه به منظور رفع تنش رطوبت در مراحل بحرانی رشد گیاه می تواند تأثیر جدی در افزایش عملکرد دانه داشته باشد.کلیدواژه ها
نخود، کشت پاییزی - زمستانه، بینالود، الگوی کشت، برق زدگی، مصرف بهینهمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.