بازچرخانی پساب ها ضرورتی برای حفاظت محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی الگوهای توسعه پایداردر مدیریت آب
  • کد COI اختصاصی: CSDPWM01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رزاقی بورخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی د

چکیده

با توجه به توسعه شهرها و افزایش جمعیت شهرنشین و گسترش صنایع و کارخانه ها، مسأله آلودگی محیط زیست روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می کند. با گسترش زندگی ماشینی و به علت توجه نکردن افراد به منافع همگان، هر روز انواع زیادی از آلودگی، محیط زیست را در معرض خطری جدی قرار می دهد. امروزه استفاده مجدد از فاضلاب های تصفیه شده به عنوان یکی از منابع تأمین آب با توجه به افزایش جمعیت جهان و کمبود منابع آبی، برای مصارف غیر خانگی مانند آبیاری فضاهای سبز درون شهری، پارک ها، جنگل کاری و شستشوی خیابان ها و کانال های فاضلاب و خصوصاً آبیاری محصولات کشاورزی و ... بسیار مورد توجه قرار گرفته است؛ از طرفی برخورداری از محیط زیست سالم حق همه مردم جامعه است که در این زمینه فرایند تصفیه فاضلاب ها نقش بسزایی در کاهش آلودگی محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدار خواهد داشت. لذا به عنوان یک مبنای کلی به فرآیند بازچرخانی پساب ها به عنوان یکی از گزیدارهای توسعه پایدار و راهکار ارزنده جهت کاهش آلودگی های زیست محیطی و برطرف کردن مشکل کم آبی، توجه خاصی مبذول شده است. این مقاله از طریق مطالعه مروری – تحلیلی، در نظر دارد به بررسی انواع مختلف فاضلاب ها (پساب)، ضرورت استفاده و فواید مصرف مجدد پساب ها، مشکلات ناشی از دفع نادرست پساب ها و ضرورت آموزش در عرصه حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار بپردازد. مطابق بررسی، با توجه به ماهیت دوگانه پساب، باز چرخانی پساب ها به عنوان یکی از راهکارها و فرصت های کلیدی جهت بهبود وضعیت آبی مطرح می باشد که تا حد زیادی از آلودگی محیط زیست، آلودگی منابع آبی و آب های زیرزمینی و نیز گرفتگی منافذ خاک جلوگیری می کند و از سوی دیگر با عرضه منابع جدید تأمین آب، می تواند زمینه ساز تأمین نیازهای آبی گردد.

کلیدواژه ها

تصفیه پساب ها، حفاظت از محیط زیست، توسعه پایدار، مصرف بهینه آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.