ارزیابی و تحلیل قابلیت اطمینان دستگاه های حفاری دورانی - مطالعه موردی: معدن سنگ آهن شماره 1 گل گهر سیرجان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مکانیک سازه ها و شاره ها، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFM-6-3_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 839
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد محمدی

دانشجو دکتری، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

مجید غیاثی

کارشناس ارشد استخراج معدن، شرکت مهندسین مشاور کوشا معدن

محمد عطایی

استاد، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

اسحاق پورزمانی

کارشناس ارشد استخراج معدن، سرپرست دفتر نظارت طراحی امور معدن، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان

چکیده

معادن روباز به دلیل نرخ تولید بالا و استفاده از دستگاه های بزرگ مقیاس، دارای ریسک اقتصادی و عملیاتی بسیار بالایی هستند. ازاین رو، حصول اطمینان از آماده به کار بودن ماشین آلات عملیاتی در آن ها حایز اهمیت است. در این معادن حفاری، به منظور عملیات انفجاری، اولین مرحله از فرآیند تولید ماده معدنی به حساب می آید و آماده به کار بودن دستگاه های مربوطه، دارای تاثیر مستقیم بر تمامی عملیات بعدی و درنتیجه اقتصاد حاصل از کل عملیات است. امروزه با گسترش کاربرد قابلیت اطمینان در حوزه های مختلف مهندسی، می توان شرایط عملیاتی و در دسترس بودن ماشین آلات را از این نظر، مورد ارزیابی و تحلیل قرار داد. یکی از روش های قدرتمند در این حوزه، روش مارکوف است که بر اساس نظریه فرآیندهای تصادفی بنا نهاده شده است. در این پژوهش، قابلیت اطمینان دستگاه های حفاری دورانی معدن شماره 1 گل گهر سیرجان با استفاده از این روش، ارزیابی و تحلیل شده است. برای این منظور، با بررسی داده های از کارافتادگی این دستگاه ها در مدت 5 سال و مدل سازی شرایط مختلف در دسترس بودن آن ها، قابلیت اطمینان محاسبه شده است. بر این اساس، با احتمال 95/42% معادل با 347 روز کاری از 363 روز کل، حداقل 2 دستگاه برای عملیات حفاری آماده به کار و در دسترس هستند.

کلیدواژه ها

قابلیت اطمینان؛ دستگاه حفاری دورانی؛ فرآیند تصادفی؛ زنجیره مارکوف؛ معدن سنگ آهن گل گهر سیرجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.