ارزیابی پارامترهای بهینه ی موثر بر صفحات همسانگرد حاوی گشودگی های چندضلعی تحت بار برشی با استفاده از الگوریتم اجتماع ذرات

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مکانیک سازه ها و شاره ها، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFM-6-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احمد محمودزاده حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه شاهرود، شاهرود

محمد جعفری

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه شاهرود، شاهرود

چکیده

در این مقاله سعی می شود تا به کمک نتایج حل تحلیلی حاصل از روش متغیر مختلط، مقادیر بهینه ی پارامترهای موثر بر توزیع تنش اطراف گشودگی های چندضلعی واقع در صفحات همسانگرد محاسبه شود. برای تعیین پارامترهای بهینه از الگوریتم اجتماع ذرات استفاده شده است. حل تحلیلی مذکور بسط روش متغیر مختلط موسخلیشیولی است. به منظور استفاده از روش مذکور در تحلیل تنش صفحات همسانگرد نامحدود حاوی گشودگی های مختلف، به وسیله ی نگاشت همنوا، ناحیه ی خارج گشودگی غیردایروی به محدوده ی خارج گشودگی دایره ای به شعاع واحد تبدیل می شود. پارامترهای موثر بر توزیع تنش صفحات حاوی گشودگی که به عنوان متغیرهای طراحی درنظرگرفته می شوند؛ شامل هندسه ی گشودگی، زاویه ی چرخش گشودگی و شعاع انحنای گوشه ی گشودگی می باشند. با انتخاب مناسب پارامترهای فوق می توان به مقدار تنش کمتری در اطراف گشودگی دست یافت که این امر باعث افزایش قابلیت تحمل بار سازه می شود. تابع هزینه در این مساله مقدار بیشترین تنش ایجاد شده در اطراف گشودگی است که با روش حل تحلیلی قابل محاسبه است. نتایج نشان می دهند که با انتخاب شکل مناسب گشودگی و انتخاب پارامترهای بهینه ی آن می توان ضریب تمرکز تنش صفحات دارای گشودگی را به میزان قابل توجهی کاهش داد و حتی در مواردی به ضریب تمرکز تنشی کمتر از تمرکز تنش ناشی از گشودگی دایره ای دست یافت.

کلیدواژه ها

الگوریتم اجتماع ذرات؛ بار برشی؛ صفحات همسانگرد؛ گشودگی چندضلعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.