شبیه سازی عددی اثرات تداخل بار باد در اطراف گروهی از ساختمان های بلند

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله مکانیک سازه ها و شاره ها، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFM-5-2_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد حجازی

دانشیار مهندسی سازه، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان

محمدعلی محمد تقی زاده

کارشناس ارشد مهندسی سازه، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان

ابراهیم افشاری

استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان

چکیده

برخلاف یک ساختمان در حالت منفرد در برابر نیروی باد، تعیین عملکرد دو یا چند ساختمان در کنار یکدیگر به علت پدید آمدن اثرا تداخل بار باد، بسیار پیچیده است. از جدیدترین کارھای صورت گرفته در زمینه بررسی اثرات تداخل، می توان به بررسی ضرایب تداخل ضرایب فشار روی گروھی از ساختمان ھای بلند با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) اشاره کرد. به این منظور در این مقاله ضرایب فشار و تداخل گروھی از ساختمان ھای بلند با ارتفاع متغیر، فواصل متفاوت قرارگیری و زوایای مختلف بارگذاری باد، مورد مطالعه قرارگرفته است و تاثیر فاصله ساختمان ھا و زاویه بارگذاری باد در دو گروه 4 تایی از ساختمان ھای بلند، روی متوسط ضرایب فشار ساختمان ھای گروه بررسی شده است. در بازه فواصل انتخابی، در بیش از 50 % حالات با زیاد شدن فاصله قرارگیری ساختمان های بلند، متوسط ضرایب فشار روی ساختمان ھا نیز افزایش می یابد. برای نشان دادن اثرات تداخل در ساختمان ھای گروھی، ضرایب تداخل که در واقع ضرایب فشار روی ساختمان قرار گرفته در گروه نسبت به ضرایب فشار در ساختمان منفرد است، محاسبه و مورد بررسی قرار گرفته است. ضرایب تداخل، نشان می دھند که حداکثر و حداقل ضرایب فشار در ساختمان قرار گرفته در گروه نسبت به ساختمان منفرد در این تحقیق، به بیش از 3 برابر رسیده است.

کلیدواژه ها

اثر تداخل، بارگذاری باد، ضریب فشار، ساختمان ھای بلند CFD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.