بررسی روشهای مختلف ارزیابی وضعیت روسازی راهها
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: دومین همایش قیر و آسفالت ایران
- کد COI اختصاصی: CAAM02_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5044
نویسندگان
دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشجوی دوره دکتری مهندسی عمران
چکیده
پارامترهای بدست آمده از ارزیابی روسازیها از ارکان اصلی سیستم مدیریت و نگهداری راهها می باشد و می توان با مدلسازی روند تخریب روسازی را پیش بینی نموده و با استفاده از ارزیابی سازه ای روسازیها به بررسی کفایت سازه ای و شناسایی وجود حفره ها و درزها، طراحی ضخامت روکش، حدود بارگذاری مجاز ، و عمر باقیمانده سازه روسازی پرداخت. در این مقاله ابتدا روشهای مختلف بررسی وضعیت و ارزیابی روسازی ها بررسی شده و سپس روش ارزیابی یابی سازه ای روسازیها مورد تحلیل قرار می گیرد. با توجه به هزینه زیاد و وقت گیر بودن اکثر روشهای ارزیاب سازه ای وضعیت روسازی راهها، آزمایشهای غیر مخرب بعنوان مناسب ترین روش معرفی میشوند. سپس بررسی جامعی برای استفاده از دستگاه FWD شده، قابلیت ها ودقت آن در ارزیابی غیر مخرب سازه ای روسازیهای صلب و انعطاف پذیر درمقایسه با دیگر روشها بررسی می شوند. در این مقاله به تاثیراتی که عوامل ذیل در نتایج بدست آمده از دستگاه FWD می گذراند، اشاره خواهد شد. از جمله این عوامل عبارتند از : بررسی اثر غیر خطی بودن رفتار لایه های روسازی، بررسی تاثیر عمق سنگ بستر بر حوضچه تغییر شکل بوجود آمده و در نتیجه ارزیابی خواص لایه ها، و بررسی تاثیر تغییرات دمایی درنتایج. همچنین کاربرد های بسیار مهمی که از خروجی های دستگاه FWD منتج می شود، توضیح داده خواهدشد. از این کاربردها می توان به موارد زیر اشاره کرد: استفاده از نتایج آزمایشهای غیر مخرب FWD در محاسبه عدد سازه ای روسازیها. استفاده از شاخصهای پارامترهای حوضچه تغییر شکل، و تنشها و کرنش ها و انجام تحلیل دینامیکی غیر خطی المانهای محدود لایه ها و رگرسیون پارامترها و سپس ساخت مدلهای غیر خطی جهت تعیین خواص لایه های روسازی، شامل: مدول لایه های آسفالتی و سابگرید ، میزان تنش و کرنش در پایین لایه آسفالتی و سابگرید ، میزان تنش و کرنش در پایین لایه آسفالتی و بالای لایه سابگرید.کلیدواژه ها
ارزیابی سازه ای روسازی ، آزمایشهای غیر مخرب ، FWDاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.