تحلیل و بررسی اثرات اقتصادی پراکنش افقی شهر یزد از نظر هزینه زیر ساخت های شهری در حریم شهر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیقات بنیادین در عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: NCEAU01_291
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا ابراهیم پور

دانشگاه آزاد اسلامی-واحد تهران مرکز/دانشکده معماری شهرسازی

زهرا معصومی

دانشگاه آزاد اسلامی-واحد تهران مرکز/دانشکده معماری شهرسازی

سعید زنگنه شهرکی

دانشگاه تهران/دانشکده جغرافیا

چکیده

پراکنش شهری یکی از عمده ترین چالش های فراروی برنامه ریزان وشهرسازان در سده بیست و یکم می باشد، در این میان پراکنش شهری به صورت ساخت وسازهای غیرمجاز و سکونت های غیررسمی، در پیرامون کلان شهرهای کشورمان رخساره نموده و باعث از بین رفتن اراضی کشاورزی و تحمیل هزینه های سرسام آوری برای گسترش شهر و تاسیسات و زیرساخت های شهری شده است. بر این اساس هدف نوشتار حاضر، تحلیل اثرات و پیامدهای اقتصادی پراکنش افقی شهر یزد بر نواحی پیرامونی و ساخت و سازهای احداث شده درحریم شهر و تحلیل میزان هزینه زیرساخت های جدید (آب، فاضلاب، برق، تلفن، گاز، خدمات حمل و نقل و غیره) در بخش های پیرامونی و بیرونی شهر بوده است. برای حصول نتیجه بهتر و مقایسه هزینه زیرساخت ها در محدوده شهر نسبت به حریم شهر، شهرکی در حریم شهر یزد به عنوان نمونه موردی انتخاب شده است و هزینه های ساخت و توسعه، تعمیر و نگهداری زیرساخت های شهری در حریم شهر مورد بررسی قرار گرفته است و با توجه به تجزیه و تحلیل در زمینه زمین های خالی محدوده شهر یزد، که مساحت چشمگیری را ازمساحت محدوده قانونی شهر یزد را به خود اختصاص داده است، اگر توسعه درون محدوده شهر اتفاق بیافتد هزینه ساخت زیر ساخت های شهری حذف و صرفه جویی خواهد شد و شهرداری و مدیریت شهری فقط مستلزم هزینه توسعه، تعمیر و نگهداری در بخش زیرساخت ها خواهند شد.

کلیدواژه ها

پراکنش افقی شهر، هزینه زیرساخت های شهری، توسعه درون شهری، توسعه پیرامونی، یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.