اثر قرق بر غنا، تنوع و یکنواختی گونه های علفی جنگل در زاگرس شمالی (مطالعه موردی: جنگل های پیرانشهر)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
- کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_426
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 546
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل دانشگاه گیلان، دانشکده منابع طبیعی، گروه جنگلداری
کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
استادیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، پژوهشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه یاسوج
چکیده
به منظور بررسی اثر قرق بر شاخص های تنوع زیستی گونه های علفی جنگل، قسمتی از جنگل های زاگرس شمالی واقع در جنوب غربی شهرستان پیرانشهر مورد مطالعه قرار گرفت. این مطالعه در دو منطقه قرق شده با مساحت 42 هکتار و قرق نشده با مساحت 38 هکتار، در پارسل شماره 4 از سامان عرفی 12 (پردانان) انجام شد. به منظور برداشت پوشش گیاهی از روش نمونه برداری بر روی خط (ترانسکت) استفاده شد. تعداد 18 قطعه نمونه در هر منطقه روی ترانسکت به-صورت تصادفی منظم پیاده شد. قطعات نمونه در طول ترانسکت ها به صورت منظم و با فواصل 150 متری پیاده شدند. فاصله بین ترانسکت ها نیز 200 متر در نظر گرفته شد. برای برداشت در لایه علفی از کوادرات 100 متر مربعی (10×10) که با روش سطح حداقل (Minimal-Area) تعیین مساحت شده بودند استفاده شد. در این بررسی جهت مقایسه میانگین ها از آزمون تی- استیودنت در محیط نرم افزار آماری SPSS.v16 استفاده شد. در منطقه مورد مطالعه 69 گونه علفی متعلق به 61 جنس و 24 خانواده شناسایی شد، که منطقه قرق شده (با حضور 67 گونه) از غنای بیشتری نسبت به منطقه قرق نشده (با حضور 46 گونه) برخوردار بود. نتایج نشان داد که میانگین مقادیر شاخص های تنوع شانون- وینر و معکوس سیمپسون و شاخص یکنواختی پایلو در منطقه قرق نشده بیشتر و اختلاف معنی داری دارند (05/0≥ P). همچنین میانگین مقادیر شاخص غنای (R=S) و شاخص یکنواختی اصلاح شده هیل اختلاف معنی داری را نشان نداد. می توان گفت که، قرق نقش خود را با جلوگیری از ورود دام به عرصه، به عنوان یک عامل کلیدی در حفاظت از گیاهان علفی جنگل به خوبی ایفا کرده است.کلیدواژه ها
تنوع زیستی ، حفاظت، چرا، جنگل های غرب، گونه های علفیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.