معرفی روش احیاء لاله واژگون Fritillaria imperialis

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
  • کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_425
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب آقابابانژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه شهرکرد

پژمان طهماسبی

استادیار گروه مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه شهرکرد

علی عباسی سورکی

استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

چکیده

سرزمین ایران با داشتن 8000 گونه گیاهی یکی از مراکز اصلی گونه های بومی گیاهی در جهان است. یکی از این گیاهان خودرو، لاله واژگون است. گیاه لاله واژگون از لحاظ زیبایی محیط و جذب اکوتوریست حایز اهمیت می باشد و همه ساله گردشگران داخلی وخارجی زیادی برای تماشای این گیاه راهی دامنه های زاگرس می شوند. این گیاه استقامت زیادی در برابر سرما و سازگاری ویژه ای با اراضی صخره ای و سنگلاخی دارد و چنانچه زیستگاه این گیاه بوسیله دام تخریب نشود، توانایی پوشاندن عرصه های وسیعی از طبیعت را با پوشاندن هزاران شاخه ی زیبا دارد. به دلیل زیبایی خاص این گیاه همه ساله گردشگران در فصل بهار به رستنگاه این گیاه رفته و با کندن گل و پیاز های آن سبب نابودی و کاهش تراکم این گیاه شده اند. از طرف دیگر لاله واژگون به دلایل مختلفی از جمله: طغیان آفات، وقوع خشکسالی، توسعه صنعتی، توسعه شهری و روستایی و هم چنین چرای غیر اصولی دام تخریب گردیده و این گونه با ارزش در معرض انقراض جدی قرار گرفته است و هر ساله میزان وسعت دشت هایی که در آن لاله واژگون رویش دارد کاسته می شود؛ از آن جا که هر گل تعداد زیادی بذر تولید می کند لذا لازم است برای حفظ و احیای این گونه در تکثیر به روش جنسی مطالعات گسترده ای صورت گیرد. در این تحقیق ضمن معرفی دلایل انقراض لاله واژگون به عنوان نگین زاگرس؛ روش مناسب جهت حفظ و احیاء این گونه بیان شده است.

کلیدواژه ها

انقراض، تکثیر جنسی، حفاظت، لاله واژگون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.