بررسی نگرش مردمی حفاظت از تنوع زیستی، دیدگاه ها و چالش های پیش رو (مطالعه موردی: تالاب بین المللی سرخرود)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
  • کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_398
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد دلپسند

دانشجوی ارشد محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس تهران، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور، گروه محیط زیست

سیدمحمود قاسمپوری

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس تهران

مهدی غلامعلی فرد

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

جلب حمایت های مردمی برای پرداختن به مقوله حفاظت از تنوع زیستی از طریق فرهنگ سازی و آگاه ساختن مردم امکان پذیر است. این تحقیق به بررسی دیدگاه اقشار مختلف مردم در تالاب سرخرود در مورد مسایل محیط زیست و حفاظت از قو ها می پردازد. نتایج این تحقیق نشان می دهد 90 درصد بازدید کنندگان بزرگترین مشکل محیط زیست کشور را عدم مدیریت صحیح و عدم فرهنگ سازی و 35 درصد افراد محلی بزرگترین مشکل محیط زیست کشور را عدم آگاهی و فرهنگ سازی بیان نمودند. اکثریت پاسخ دهندگان دارای نگرش مثبت نسبت به حفاظت از تنوع زیستی و تنها 10 درصد افراد ساکن این منطقه بعلت مشکلاتی مانند ترافیک خیابان ها دارای نگرش منفی نسبت به حفاظت از قو ها بودند. سطح تحصیلات لیسانس با 56 درصد و گروه سنی بالای 40 سال شامل خانواده ها یا دوستان 3 تا 4 نفره با 26 درصد بیشترین بازدید کنندگان را تشکیل می دادند. 64 درصد بازدید کنندگان موافق با گرفتن ورودی متناسب با سرویس دهی در منطقه اعلام نمودند. با توجه به آشنایی 34 درصد از بازدید کنندگان از طریق رسانه ها با جمعیت جدید قو های مهاجر تالاب سرخرود، نقش رسانه ها در آگاهی مردم نسبت به مسایل محیط زیست آشکار تر می گردد. همچنین مدیریت منطقه برای بهبود مشکلات و رفاه مردم محلی و بازدید کنندگان ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

تنوع زیستی، حفاظت، تالاب سرخرود، فرهنگ سازی، قو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.