استفاده از تکنیک های بهینه سازی در مدیریت جنگل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
  • کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_305
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان

سلیمان محمدی لیمایی

استادیار گروه جنگلداری ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان

چکیده

افزایش جمعیت و به دنبال آن نیاز روزافزون به فراورده های چوبی و هم چنین مداخلات آگاهانه و نا آگاهانه ناشی از بهره برداری بی رویه موجب کاهش سطح و تخریب جنگل ها شده است. در ده ه های گذشته افزایش منابع توسعه یافته و جمعیت ها، اکثر تولیدات اساسی جنگل، خدمات سطوح استفاده از پایداری را تحت تاثیر قرار دادند. مدیریت و برنامه ریزی جنگل کار دشوار و پیچیده ای است که به کارگیری منابع کمیاب و متنوع زیادی را برای تولید و حفظ انبوهی از فراورده ها و خدمات در طی دوره های طولانی از زمان در بر می گیرد. در این بین اگر چه تعدادی از اهداف مدیریتی در جنگل می توانند تقویت کننده یکدیگر باشند و مدیریت منابع را به یک سمت سوق دهند اما تعدادی از اهداف در تضاد کامل با یکدیگر قرار دارند و دست یابی به یکی از آن ها دسترسی به دیگری را کاهش می دهد و از طرفی وجود هر یک از آن ها کاملا الزامی است. آنچه مدیران بیشتر از هر چیزی به آن نیاز دارند ابزاری راحت مطمین و کاربردی برای یاری رساندن به آن ها در تصمیم گیری است، در این راستا تحقیق در عملیات به عنوان علمی به جهت پژوهش عملیاتی به چند شاخه تقسیم می شود که شامل برنامه ریزی خطی، برنامه ریزی غیر خطی، برنامه ریزی پویا، نظریه بازی ها، برنامه ریزی هدف، تحلیل پوششی داده ها می باشد. هدف از این مطالعه مرور و بررسی تکنیک های مختلف پزوهش عملیاتی در مدیریت بهینه جنگل می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت بهینه، پژوهش عملیاتی، برنامه ریزی خطی ، تکنیک های بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.