پهنه بندی سیلاب با استفاده از HEC-RAS (مطالعه موردی: رودخانه هراز)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
  • کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_237
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 632
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا گیلانی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ساری، دانشکده منابع طبیعی، گروه آبخیزداری

محمود حبیب نژادروشن

استاد گروه آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ساری

عطااله کاویان

استادیار گروه آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ساری

جلال زندی

دانشجوی دکتری دانشگاه ساری، دانشکده منابع طبیعی، گروه آبخیزداری

چکیده

سیل از جمله پدیده های ویرانگریست که همه ساله آسیب های جانی و مالی بسیاری را به دنبال دارد.سیلاب دشت ها و مناطق مجاور رودخانه ها، به دلیل شرایط خاص خود مناطق مناسبی را برای انجام فعالیت های اقتصادی و اجتماعی فراهم می آورند. از آن جا که استان مازندران در مجاورت رودخانه قرار دارد نیازمند تعیین حریم بستر رودخانه و پهنه سیلاب می باشد. در این پژوهش مسیر 2.7 کیلومتری از رودخانه هراز در قسمت بالادست شهرستان آمل انتخاب گردید و سپس توسط نقشه های پلان رودخانه با مقیاس 1:1000 و ایجاد TIN منطقه و الحاقیه ی HEC-GeoRAS 10.1 در محیط GIS 10.1 و نرم افزار HEC-RAS 4.1 اقدام به پهنه بندی سیلاب با دوره بازگشت های 100،50،25،10،2 سال گردید. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد با افزایش دوره بازگشت ها سطح سیل گیری و پهنه سیلابی افزوده گردیده و می توان از نتایج آن جهت تعیین حریم رودخانه و مناطق خطر حواشی رودخانه استفاده نمود.

کلیدواژه ها

10.1 HEC-GeoRAS، HEC-RAS 4.1، پهنه بندی، رودخانه هراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.