بررسی اثر تغییر اقلیم بر پارامتر بارندگی در جنوب شرق ایران (مطالعه موردی: شهر زاهدان)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
  • کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز خمر

محمدرضا رضایی

میثم اسلامی

چکیده

در سال های اخیر پیشرفت های تکنولوژی و مصرف بیش از حد سوخت های فسیلی از یک سو و افزایش جمعیت جهان و تغییر کاربری اراضی از سوی دیگر موجب افزایش غلظت گازهای گلخانه ای در جو شده است که این باعث افزایش متوسط دمای کره زمین وبه تبع آن تغییرات اقلیمی شده است.تغییرشرایط اقلیمی بر روی الگوی بارش نیز تاثیرات زیادی گذاشته است. بارش مهمترین پارامتر اقلیمی در تعیین نوع اقلیم یک منطقه است. اگربارش در یک منطقه کم باشد ساکنین به نحوی خود را با این کمبود سازش داده اند اما اگرتغییرپذیری وپراکندگی وقوع بارش در یک منطقه زیاد وغیرقابل پیش بینی باشد، آنگاه زندگی بشربه مخاطره می افتد. باتوجه به محدودیت منابع آبی درشرق کشور، بررسی میزان بارشهای جوی در این منطقه میتواند مبنایی برای سیاستگذاری در جهت پیشگیری از شرایط بحرانی درمدیریت آبی انتقال آب باشد.مدیریت منابع آبی موجود در هر دوره میتواند امنیت شرب،کشاورزی ودرنتیجه امنیت غذایی نسل های آینده را تامین کند. دراین مطالعه برای بررسی تغییرات بارندگی در ایستگاه سینوپتیک زاهدان، داده های اقلیمی طی دوره زمانی2013- 2001 با استفاده از آمار استنباطی مورد آزمون و بررسی قرار گرفت. بررسی آمار بارندگی ایستگاه زاهدان نشان می دهد که خشکسالی بر میزان بارندگی منطقه تاثیر گذاشته است.در طول این دوره اگرچه مقدار بارش روند نزولی نداشته اما دارای نوسان بوده است؛ به گونه ای که کمترین بارش سالانه مربوط به سال2001 میلادی و بیشترین مقدار آن مربوط به سال2004 میلادی بوده است.

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم ، بارندگی، امنیت غذایی، منابع آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.