بررسی تاثیر گرد و غبار بر میزان فعالیت بازار میوه و تره بار آبادان در سال های 92-89

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
  • کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سودابه زارع

مربی گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت و علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان-ایران

ساناز بهمن یار

مربی گروه اقتصاد، واحد آبادان، دانشگاه آزاد اسلامی، آبادان، ایران

طاهره خباری کوتشیخ

گروه اقتصاد، واحد آبادان، دانشگاه آزاد اسلامی، آبادان، ایران

چکیده

آلودگی هوا در شهرستان آبادان طی سال های اخیر به عنوان یک معضل زیست محیطی بوده و مشکلات عدیده ای از جمله مهاجرت مردم، شیوع انواع بیماری و کاهش درآمد اقتصادی برخی از کسبه شهر را به و جود آورده است. در این تحقیق سعی شد تاثیری که پدیده گرد و غبار بر میزان فعالیت بازار و کسبه میوه و تره بار در طول سال های 89 تا 92 داشته بررسی گردد. این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بوده که جامعه آماری آن شامل100 نفر از کسبه بازار میوه و تره و بار شهر آبادان بوده که به صورت تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه پژوهشگر ساخته ایست که روایی آن توسط اساتید گروه اقتصاد و بهداشت محیط و پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ(α=0.85) تایید شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Amos استفاده شده است. یافته ها نشان داد که65% از کسبه میزان گرد و غبار مشاهده شده را طی این سال ها زیاد و بیش از نیمی از آنها اظهار داشته اند که این پدیده به شدت بر کاهش کیفیت میوه و تره بار اثر گذار بوده است، حدود 80% از کسبه آن را عامل اصلی افزایش قیمت و 25% دلیل افزایش بیکاری و 22 % آن را یکی از دلایل تغییر میزان سود در صنف خود بیان کرده اند. استفاده از تحلیل مسیری برای بررسی تاثیر گردو غبار بر فعالیت بازار میوه و تره بار اثر معنی دار گردوخاک بر کاهش کیفیت تره بار را نشان داد.p=0.02 همچنین کاهش کیفیت میوه نیز بر میزان فروش و سود این افراد تاثیر گذار بوده است. (P< 0.05)به طور کلی نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که پدیده گرد و غبار اثرات منفی بر کیفیت میوه و تره بار و سود اصناف گذاشته و میزان بیکاری را در این بخش افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

گرد و غبار، میوه و تره بار، آبادان، فعالیت بازار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.