بررسی رابطه حرکات توده ای و سازند های زمین شنا سی با استفاده از RS و GIS در حوضه بلقلم هراز
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
- کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 515
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشکده منابع طبیعی، گروه آبخیزداری
گروه آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
حرکت های توده ای بویژه زمین لغزش از جمله سوانح طبیعی هستند که همه ساله سبب بروز خسارت های فراوان مالی و جانی در سراسر جهان از جمله کشور عزیزمان ایران می شوند. نواحی شمالی ایران از جمله استان مازندران بویژه در حوضه آبخیز هراز، به خاطر شرایط خاص آب و هوایی، زمین شناسی و فیزیو گرافی همواره در معرض خطر حرکت های توده ای قرار دارند. با توجه به اهمیت اقتصادی اجتماعی، گردشگری مناطق روستایی، خانه های ویلایی و مسیرهای ارتباطی در منطقه، مطالعه حرکات توده ای با استفاده از فناوری نوین از جمله RS و GIS ضرورت جدی پیدا می کند. هرچند عوامل متعددی در ایجاد حرکات توده ای تاثیر گذارند، ولی در این تحقیق تاثیر نوع سازند های زمین شنا سی و جنس سنگ ها و رخساره های رسوبی آنها در عملکرد حرکات توده ای بررسی شدند. در این مطالعه با استفاده از تکنولوژی سنجش از دور و GIS و داده های ماهواره های مختلف نظیر ASTER، LANDSAT ETM+، IRS و WORLDVIEW2 رابطه سازند ها و رانش در یکی از حوضه های آبخیز هراز در مناطق کوهستانی البرز مرکزی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان می دهد که تنوع سازند ها در این حوضه با توجه به شرایط زمین شنا سی بالاست و اینکه عمده حرکات توده ای بصورت زمین لغزش، واریزه های کوهی و ریزش در روی سازند های حساس دوران دوم مزوزوییک و دوره ژوراسیک به نام شمشک رخ داده اند؛ لذا با استفاده از نتایج این تحقیق میتوان توزیع سازند های حساس در مناطق مختلف را شناسایی و اجرای عملیات پیشگیری و پایداری را بر روی سازند های حساس اعمال نمود تا جلوی خسارت و تخریب و فرسایش گرفته شود. همینطور می تواند در آمایش سرزمین و تصمیم گیری کلان در توسعه پایدار مناطق مشابه مفید و موثر باشد.کلیدواژه ها
زمین لغزش، سنجش از دور، GIS، سازند های زمین شنا سی، حوضه هرازمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.