تاثیر تغییرات اسیدیته خاک بر درصد کلیزاسیون قارچ های میکوریزا آربسکولار در دو فصل بهار و پاییز در ریزوسفر گونه زبان گنجشک Fraxinus rotundifolia (مطالعه موردی: چهارطاق اردل- چهارمحال و بختیاری)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
  • کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن زمانی کبرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان

مهرداد قدس خواه دریایی

استادیار آفات و بیماری، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان

محمد متینی زاده

استادیار بیولوژی خاک، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور

علی صالحی

استادیار خاکشناسی، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان

چکیده

همزیستی میکوریزی یکی از شناخته شده ترین و وسیع ترین روابط همزیستی موجود در کره زمین است. فراوانی و درصد کلیزاسیون این ریزموجودات مفید خاکزی دستخوش بسیاری از عوامل فیزیکی و شیمیایی خاک است. اسیدیته خاک به عنوان یک خصوصیت شیمیایی مهم در خاک تاثیر بسزایی بر فعالیت قارچ های میکوریزی دارد. به این منظور در این پژوهش به تاثیر اسیدیته خاک بر فراوانی قارچ های میکوریزی در ریزوسفر گونه زبان گنجشک در منطقه چهارطاق اردل در چهارمحال و بختیاری در دو فصل بهار و پاییز پرداخته شد. به طور متوسط 5 پایه سالم و شاداب از گونه زبان گنجشک در هر فصل انتخاب شد و از اطراف پایه ها، از عمق 30-0 سانتی متری در دو فصل خاک به همراه ریشه نمونه -برداری شد. برای بررسی همزیستی میکوریزایی و تعیین درصد کلیزاسیون قارچ میکوریزا آربسکولار، از ریشه های گیاهان منطقه برش های طولی تهیه گردید و توسط محلول رنگی آنیلین بلو یک درصد رنگ آمیزی شدند. همچنین اسیدیته خاک به روش آب مقطر اندازه گیری شد. نتایج آماری نشان داد در فصل بهار و پاییز بین اسیدیته خاک و درصد کلیزاسیون همبستگی منفی معنی داری در سطح 5% وجود داشت.

کلیدواژه ها

اسیدیته خاک ، میکوریزا آربسکولار، کلیزاسیون ،زبان گنجشک، چهارطاق اردل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.