بررسی وضعیت ضایعات در بخش کشاورزی و روشهای مدیریت آن
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی
- کد COI اختصاصی: ISCCDCE04_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 687
نویسندگان
دانشیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه زنجان
چکیده
مواد زایدی که در نتیجه ی بی توجهی و یا مدیریت نادرست تولید می شوند، تبعات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را برای کشور به دنبال دارند. با اینکه کشاورزی یکی از بخش های مهم اقتصادی محسوب می شود ولی متاسفانه وجود ضایعات در بخش ها و مراحل مختلف آن، مشکلات نگران کننده ای را به بار آورده است. هدف این مقاله بررسی وضعیت ضایعات در بخش های زراعت، باغبانی و دامپروری و همچنین اریه ی راهکارهای مناسب جهت مدیریت آنها می باشد. در این مقاله از روش مطالعه اسنادی و کتابخانه ای استفاده شده است. نتایج نشان می دهد، زراعت و باغبانی از جمله بخش هایی هستند که در آنها ضایعات به میزان زیادی تولید می شود. ضایعاتی که در این بخش ها تولید می شوند، علاوه بر هدر دادن منابع ارزی کشور، آلودگی های زیست محیطی زیان باری را به وجود می آورند. نتایج حاکی از آن است که با اتخاذ راهکارهایی چون توسعه صنایع تبدیلی، سرمایه گذاری و افزایش مکانیزاسیون فعالیت های کشاورزی، استفاده از فناوری نانو و آموزش زنان روستایی در جهت استفاده بهینه از پسماندهای تولیدی می توان شاهد افزایش در عملکرد محصولات زراعی و باغی، ایجاد اشتغال و تامین غذای سالم و کافی بود.کلیدواژه ها
ضایعات کشاورزی، آلودگی، محیط زیست، مدیریتمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.