ارایه مدلی برای بررسی اثر نقدشوندگی سهام بر ریسک نکول تعهدات در بازار بورس تهران با استفاده از داده های تابلویی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB03_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رزیتا کوشا

کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد واحد مشهد

محمدرضا عباس زاده

دانشیار حسابداری، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد.

چکیده

نکول تعهدات برای شرکت ها، اقتصاد کشور و نهادهای پولی و مالی، پیامدهای نامطلوبی به همراه دارد، از اینرو، انجام تحقیقی که بتواند به پیشگیری از این وضعیت بپردازد، ضرورت می یابد. موسسات وام دهنده برای حداقل سازی این ریسک روش های خاصی دارند، از جمله اینکه تمامی وام ها به صنعت خاصی داده نشود. دریافت تضمین های مورد قبول و در نهایت وثیقه ها، آخرین ابزارهایی هستند که میتوانند ریسک نکول را مدیریت کنند. هدف اصلی این پژوهش، بررسی ارتباط اثر نقدشوندگی سهام بر ریسک نکول تعهدات در بورس اوراق بهادار تهران و مقایسه نتایج دو مدل 1 و 2 میباشد. مدل1 به پیروی از روش باراث و شام وی مورد استفاده قرار گرفته و مدل 2 همان مدل 1 بوده، با این تفاوت که صرفا متغیرهای غیرلگاریتمی را شامل میشود. جامعه آماری تحقیق حاضر، شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1388 تا 1394 بوده که حجم جامعه با توجه به روش حذف سیستماتیک به تعداد 150 شرکت رسید. داده های پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای گردآوری شده و به وسیله نرم افزار Eviews مورد بررسی قرار گرفته است. در این تحقیق، نقدشوندگی سهام بهعنوان متغیر مستقل درنظر گرفته شده تا تاثیر آن بر ریسک نکول تعهدات موررد بررسی قرار گیرد. با توجه به نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده های شرکت ها در دوره زمانی تحقیق با استفاده از این دو مدل درمی یابیم که نتایج مدل اول به انتظارات ما و واقعیت نزدیکتر است

کلیدواژه ها

ریسک عدم توان پرداخت بدهی(ریسک نکول تعهدات)، نقدشوندگی، داده های تابلویی، مدل مرتون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.