بررسی مدیریت واقعی سود بر عملکرد آتی شرکت های خانوادگی و غیرخانوادگی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF05_730
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه آورند

کارشناسی ارشد رشته حسابداری، گروه حسابداری، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

فاطمه میر

عضو هیات علمی گروه حسابداری، واحد ایذه ، دانشگاه آزاد اسلامی. ایذه ، ایران

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی تاثیر مالکیت خانوادگی بر مدیریت واقعی سود و همچنین بررسی تاثیر مدیریت واقعیسود بر عملکرد آتی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. در این پژوهش برای اندازهگیری مدیریت سود واقعی از پنج (5) معیار شامل (جریان نقد عملیاتی غیر عادی، هزینه های اختیاری غیرعادی،تولید غیرعادی، مجموع جریان نقد عملیاتی غیرعادی و هزینه های اختیاری غیرعادی و مجموع هزینه های اختیاریغیرعادی و تولید غیرعادی) استفاده شده است. بدین منظور دو فرضیه برای بررسی این موضوع تدوین و داده هایمربوط به 92 شرکت عضو بورس اوراق بهادار تهران برای دوره ی زمانی بین سال های 1390 تا 1394 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. الگوی رگرسیون پژوهش با استفاده از روش داده های ترکیبی با رویکرد اثرات تلفیقی، بررسی وآزمون شد. نتایج به دست آمده نشان داد مالکیت خانوادگی رابطه یو (U) شکلی با معیارهای مدیریت واقعی سود (جریان نقد عملیاتی غیر عادی، هزینه های اختیاری غیرعادی، تولید غیرعادی، مجموع جریان نقد عملیاتیغیرعادی و هزینه های اختیاری غیرعادی و مجموع هزینه های اختیاری غیرعادی و تولید غیرعادی) دارد. همچنیننتایج پژوهش میدهد که تاثیر معیارهای مدیریت واقعی سود (جریان نقد عملیاتی غیر عادی، هزینه های اختیاریغیرعادی، تولید غیرعادی، مجموع جریان نقد عملیاتی غیرعادی و هزینه های اختیاری غیرعادی و مجموع هزینه-های اختیاری غیرعادی و تولید غیرعادی) بر عملکرد مالی در شرکت های خانوادگی نسبت به شرکتهای غیرخانواده تفاوه معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

مدیریت واقعی سود، مالکیت خانوادگی و عملکرد شرکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.