بررسی راهکارهای مقابله با خشکسالی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم کشاورزی و منابع طبیعی با محوریت فرهنگ زیست محیطی
- کد COI اختصاصی: NSCONF01_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 840
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه تهران
دانش آموخته کارشناسی ارشد منابع آب دانشگاه زابل
دانش آموخته کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه تبریز
چکیده
خشکسالی یکی از وقایع محیطی و بخش جدایی ناپذیر نوسانات اقلیمی است. این پدیده شرایطی از کمبود بارندگی و افزایش دمااست که همه ساله با شدتهای مختلف در هر وضعیت اقلیمی در مناطق وسیع از جهان ممکن است رخ دهد و با دیگر حوادث طبیعی از قبیل سیل طوفان و زلزله تفاوتهایی دارد. عمده این تغییرات در تاثیر تدریجی خشکسالی طی یک دوره نسبتا طولانی، عدم امکان تعیین دقیق زمان شروع و خاتمه و وسعت جغرافیایی تاثیر آن هست . پدیده خشکسالی اثرات منفی بزرگی بر منابع آب و محیطهای وابسته به این منابع میگذارد که عموما در برخی سالها خسارات جبرانناپذیری را سبب میگردد؛ این خسارات در مناطق خشک که از دیدگاه اقتصادی ساختار شکنندهتری قرار دارند، نمود بیشتری یافته و اثرات منفی ماندگاری را از جهات مختلف بر جای میگذارند و پدیدهای است که به صورت نامریی و بدون سر و صدا خود را نشان میدهد و به همین دلیل به آن بلای خزنده هم گفته میشود و ممکن است هفته ها و یا ماه ها طول بکشد تا واقعا خشکسالی تشخص داده شود. این معضل به تدریج شروع به پیشرفت کرده و در تمام ارکان جوامع مختلف نفوذ و پیشروی مینماید و اثرات آن تابعی از میزان و مدتخشکسالی است که در بعضی مواقع قادر خواهد بود، حیات در طبیعت را به کام خود فرو برده و در سطوح ملی تاثیرگذار باشد. در این مقاله به بررسی راهکارهای مقابله با خشکسالی پرداخته شده است.کلیدواژه ها
خشکسالی، وضعیت اقلیمی، دیدگاه اقتصادی، بلای خزنده، راهکارهای مقابله با خشکسالیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.