رگرسیون لجستیک و کاربرد آن در حل مسایل علوم مختلف

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم کشاورزی و منابع طبیعی با محوریت فرهنگ زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: NSCONF01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدیه احمدپری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه تهران

فاطمه احمدپری

دانشجوی کارشناسی آمار دانشگاه خلیج فارس بوشهر

مریم صفوی گردینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد منابع آب دانشگاه زابل

ساسان نجاتی

دانش آموخته کارشناسی ارشد سازههای آبی دانشگاه تبریز

هادی دهقان

استادیار گروه علوم و مهندسی آب مرکز آموزش عالی کاشمر

چکیده

پیش بینی، فرآیند برآورد موقعیت های ناشناخته است. یک پیش بینی یک پیش گویی در مورد رویدادهای آینده در اختیار میگذارد و میتواند تجارب گذشته را به پیش بینی حوادث آینده بدل سازد. در واقع پیش بینی ابزاری قدرتمند در فرایند برنامه ریزی هر کاری میباشد. پیش بینی عنصری کلیدی برای تصمیم گیری های مدیریتی است، چرا که بیشتر تصمیمات مدیریت در تمامی علوم به طور مستقیم یا غیر مستقیم به حالتی از پیش بینی آینده بستگی دارد. آنچه که در آن از اهمیت ویژه برخوردار است میزان دقت آن است به همین دلیل روش های متعددی جهت پیش بینی وجود دارد. اصولا پیش بینی به دو روش اصلی آماری و ریاضی تقسیم میشود. در روش های آماری پارامترهای مدل پیش بینی بصورت احتمالی برآورد میشوند در حالی که در روشهای ریاضی پارامترهای مدل بصورت قطعی برآورد میگردند. طبیعی است که روش آماری از قابلیت بیشتری برخوردار است زیرا با تغییر دقت پیش بینی پارامترهای مدل نیز متناسب با آن تغییر میکند. با توجه به گوناگونی و پراکندگی اطلاعات در علوم مختلف، برای انتخاب و ارایه بهترین اطلاعات مورد نیاز هر استفاده کننده جهت تصمیم گیری به تحلیل رگرسیون آماری نیاز است که بتواند اطلاعات مورد نیاز را پیشبینی نماید. رگرسیون لجستیک یکی از شیوه های مهم تحلیل رگرسیونی است. در این مقاله به بررسی نقش رگرسیون لجستیک در حل مسایل علوم مختلف پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

پیش بینی، تصمیم گیری های مدیریتی، روش های آماری، تحلیل رگرسیونی، رگرسیون لجستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.