تعیین ضرایب بیوسینتیک برای فرآیندهای لجن فعال در مقیاس پایلوت مطالعه موردی: فرآیند لجن فعال تماس و تثبیت

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین همایش ملی آب و فاضلاب با رویکرد اصلاح الگوی مصرف
  • کد COI اختصاصی: NCWW03_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما مردانی

کارشناس ارشد گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

سیداحمد میرباقری

دانشیارگروه مهندسی محیط زیست، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

محمدمهدی امین

، استادیار گروه بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

چکیده

هدف اصلی از انجام این مطالعه تعیین پارامترهای بیوسینتیک به منظور طراحی بهینه سیستم تصفیه فاضلاب شهری میباشد. در این تحقیق که در تصفیه خانه جنوب اصفهان انجام گرفت فرآیند لجن فعال تماس و تثبیت در مقیاس پایلوت برای یک دوره 6 ماهه به منظور تعیین ضرائب بیوسینتیک مورد بررسی قرار گرفت . سیس تم برای دو غلظت مختلف MLSS د رحوض تماس به ترتیب 2000 و 3000mg/l و تحت شرایط SRT مختلف بهره برداری شد. نتایج نشان داد که ضریب بازده (Y) ، ضریب مرگ و میر (kd) ، ماکزیمم آهنگ رشد ویژه ( µ max ) و ثابت اشباع (Ks) برای این سیستم به ترتیب عبارتند از : mgVSS/mgsCOD 0.63-0.71 و 0.0172-0.0387d-1 و 0.23-0.42d- و mgsCOD/1 14-51 در این فرایند مقادیر ضرایب به جز ضریب µ max در گستره مقادیر گزارش شده در دیگر منابع می باشند، مقدار این ضریب مخصوصاً برای غلظت 3000mg/l کمتر از مقادیر گزارش شده در می باشد همچنین آنالیز حساسیت تغییرات ضرایب بیوسینتیک نشان داد که ضرایب kd و KS رابطه مستقیمی با غلظت سوبسترا خروجی دارند در حالیکه µ max رابطه معکوس با غلظت سوبسترا خروجی داشته، همچنین صرف نظر از غلظت MLSS و نوع سوبسترا، غلظت سوبسترا خروجی حساسیت بیشتری به µ max در مقایسه با Ks, kd دارد.

کلیدواژه ها

تصفیه فاضلاب، ضرائب بیوسینتیک، فرآیند لجن فعال تماس و تثبیت، معادله مونود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.