بررسی وضعیت جمع آوری، دفع یا بازیافت زائدات ساختمانی، مطالعه موردی شهر تهران

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت پسماند و جایگاه آن در برنامه ریزی شهری
  • کد COI اختصاصی: SWM02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4066
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسمعلی عمرانی

دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

عبدالرضا کرباسی

دانشکده محیط زیست و انرژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی

سید مسعود منوری

دانشکده محیط زیست و انرژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی

ندا یوسفی

دانشکده محیط زیست و انرژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

در شهر تهران روزانه حدود 18596 تن نخاله ساختمانی تولید می شود که کیفیتی ناهمگون و نامطلوب دارد. فن مدیریت مواد زائد جامد نیاز به آگاهی از چگونگی جمع آوری، بازیافت، دفع و همچنین شناخت ترکیبات نخاله های ساختمانی دارد. در این پژوهش طی طراحی پرسشنامه نظرسنجی از مسوولان شهرداری مناطق 22 گانه شهر تهران، در رابطه با نحوه جمع آوری و بازیافت نخاله های ساختمانی انجام گرفته است. میزان خاک و نخاله دفع شده در تهران از سال 1373 تا 1382 مجموعا 198، 102، 97 تن برآورد می شود که مقدار نخاله های دفع شده در سال 1382 در گودهای اطراف تهران در حدود 6787603 تن بوده است. میزان خاک و نخاله دفع شده در گود آبعلی در سال 1382، جمعا 4878058 تن توسط 531900 سرویس خودرو بوده است که این رقم 72% از کل آوارهای دفع شده در گودهای اطراف تهران را شامل می شود. طی بررسی های انجام گرفته میازن مواد بازیافتی به کل نخاله ها در گود آبعلی در سال 1382، 4-10ضربدر 62/11 درصد بوده است. در راستای توسعه پایدار شهری می توان از مواد بازیافتی در طراحی پارک ها، تسطیح شیب ها، محوطه سازی و راهسازی و… به عنوان مصالح پر کننده زهکش و زیرسازی استفاده نمود. در حال حاضر ذخیره سازی، جمع آوری و حمل این زائدات توسط بخش خصوصی صورت می گیرد و نظارت و هدایت آن بر عهده ستاد پاکیزگی و نظافت شهر تهران که یکی از واحدهای ستادی سازمان بازیافت است، انجام میپذیرد. ایجاد روشی سیستماتیک برای جمع آوری ، حمل، دفع و یازیافت خاک و نخاله در سطح شهر تهران گامی موثر در پیشبرد اهداف توسعه پایدار خواهد بود.

کلیدواژه ها

جمع آوری، دفع، بازیافت ، زائدات ساختمانی ، خاک و نخاله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.