کالیبراسیون مدل تحلیل هیدرولیکی Water Gems با استفاده از الگوریتم ژنتیک(مطالعه موردی روی شهرفراشبند)
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: سومین همایش ملی آب و فاضلاب با رویکرد اصلاح الگوی مصرف
- کد COI اختصاصی: NCWW03_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2863
نویسندگان
کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی ، شرکت آب و فاضلاب استان فارس
استاد دانشکده مهندسی ، دانشگاه شیراز
چکیده
در شرایط کنونی، استفاده از مدلهای کامپیوتری به منظور شبیه سازی هیدرولیکی جریان در شبکه های توزیع آب گسترش قابل توجهی یافته و نقش موثری را در ارزیابی و مدیریت آب شهری و تصمیمات آتی برای سیستم شبکه های آب ایفا می کنند . مساله حائز اهمیت در روند مدلسازی این است که کیفیت نتایج خروجی متاثر از داده های ورودی می باشد . لیکن عوامل زیادی از جمله تغییر ضریب زبری ، میزان تقاضا ، وضعیت لوله ها و... را می توان بر شمرد که ممکن است باعث بوجود آمدن خطا در مقادیر ورودی گردد ، ضمن اینکه اصولا طراحی شبکه ها همراه با فرضیاتیاست که لزوما با واقعیت سیستم در زمان بهره برداری منطبق نخواهد بود . بنابراین به منظور اصلاح عملکرد مدل وکاهش اثر عدم قطعیتها برای شرایط مختلف مصرف در شبکه ، انجام پروسه کالیبراسیون مدل ضروری است. در حال حاضر نرم افزارهای معدودی از جمله Water cad , Water Gems علاوه بر تحلیل هیدرولیکی دارای توانایی انجام پروسه کالیبراسیون هستند . در مدل Water Gems ضریب زبری لوله ها ، نیاز آبی گره ها و وضعیت لوله ها یعنی باز یا بسته بودن آنها به عنوان متغیرهایی که دارای عدم قطعیت هستند در نظر گرفته می شوند و با استفاده ازالگوریتم ژنتیک این موارد کالیبره میگردند . تمام پارامترهایی که تعیین آنها همراه با عدم قطعیت است ، قادر خواهند بود محاسبات هیدرولیکی مدل (فشار در گره ها ، جریان در لوله ها و غیره ) را تحت تاثیر قرار دهند . در این مقاله پارامترهای مختلف از جمله ضریب زبری لوله ها ، میزان نیاز آبی گره ها و وضعیت باز یا بسته بودن لوله ها در شبکه آب شهر فراشبند با انجام پروسه کالیبراسیون در مدل Water Gems مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
کالیبراسیون،الگوریتم ژنتیک،مدیریت سیستم های توزیع آبمقالات مرتبط جدید
- معرفی مدل نرم افزاری OOIS-V۲ برای استفاده در مدیریت بهره برداری و برآورد مقادیر توزیع وتحویل آب درسامانه های آبیاری
- مقایسه مدل های METRIC و SSEB در برآورد تبخیر - تعرق واقعی گندم در مزارع دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
- تاثیر کم آبیاری و کود آلی بر عملکرد ذرت در استان هرمزگان
- توسعه کشت نشائی کلزا ابزاری کارآمد در ارتقاء بهره وری آب کشاورزی
- بررسی نیاز آبی محصولات عمده دشت سنندج با استفاده از مدل CROPWAT
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.