رابطه بین حاکمیت شرکتی با انتخاب کیفیت حسابرسی خارجی همراه با نقش میزان اهرم مالی: شواهدی از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت ، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF02_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 756
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین تیرایی یاری

کارشناسی ارشد حسابداری، دانشکده حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات واحد مازندران، ایران

مرضیه عزیزپور

کارشناسی ارشد حسابداری مدیریت، دانشکده مدیریت و علوم مالی، دانشگاه غیرانتفاعی خاتم، ایران

چکیده

حاکمیت شرکتی موثر و کیفیت حسابرسی عناصر ضروری برای هر شرکت هستند تا از صحت کنترل داخلی و نظارت بر روش های گزارشگری مالی اطمینان حاصل شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مکانیسم های حاکمیت شرکتی بر انتخاب کیفیت حسابرسی در ایران است. رابطه بین حاکمیت شرکتی و انتخاب کیفیت حسابرسی بستگی به این موضوع دارد که شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، کیفیت حسابرسی را به عنوان یک جایگزین یا تکمیل کننده اقدامات نظارتی می بینند. نمونه شامل 46 شرکت ثبت شده در بورس اوراق بهادار تهران برای سال های 1394 تا 1396 بود(در این مطالعه از نمونه گیری به روش حذف سیستماتیک استفاده شده است). کیفیت حسابرسی همراه با در نظر گرفتن اندازه شرکت حسابرسی ارزیابی شد. برای دستیابی به اهداف این مطالعه، یک رگرسیون لجستیک دودویی استفاده شد. نتایج نشان داد که شرکت ها با تمرکز مالکیت بالا، اندازه (تعداد) هییت مدیره بزرگتر و وجود کمیته حسابرسی، تمایل به استخدام یک حسابرس با کیفیت بالا دارند. علاوه بر این، نتایج حاکی از تمایل مثبت شرکت ها با دارایی کل بیشتر به استخدام حسابرس با کیفیت بود در حالی که شرکت ها با اهرم مالی بالاتر تمایل به انتخاب حسابرسان بی کیفیت داشتند. علاوه بر این نتایج گزارش شده در این مطالعه موید این مهم است که مالکیت مدیر، استقلال اعضای هییت مدیره، دوگانگی مدیر عامل اجرایی تاثیری بر انتخاب کیفیت حسابرسی نداشت. این مطالعه پیشنهاد می کند که قانون گذاران1 باید شرکت ها را برای پذیرش بیشتر دستورالعمل های حاکمیت شرکتی تشویق کنند.

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی، انتخاب حسابرس، اهرم مالی، کیفیت حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.